Japonská tvorba občas dokáže být velmi kontroverzní až nevhodná. To je něco, s čím je většina z nás smířená. Díky tomu se dočkáme občas mnoha cenzur, ale pokud se to s ní nepřehání, jako to jeden čas prováděl Netflix, tak je ono množství snesitelné a pochopitelné. U čeho ale lehce zůstane rozum stát, tak je cenzura, kterou spáchala Čína na Zemi v anime Pop Team Epic.

Čína je svou úrovní cenzurování poměrně dost známa, kvůli tomu se mnoho filmů do této země nedostane. Nebo když už, tak jsou velmi často zredukované, případně jinak upravené, aby odpovídaly tamním poměrům. Jenže pro člověka, který vyrůstá v našich poměrech, je proměna Země na Neptun ještě v komediálním anime Pop Team Epic lehce nepochopitelná. Vše má ale logické vysvětlení!

Planeta Země, která účinkovala v noční show za doprovodu postavy Popuko, má na sobě, k velkému překvapení, vyobrazeny jednotlivé kontinenty. Vidíme Austrálii, kus Ameriky, Japonsko a osudnou Asii. A tady je kámen úrazu. Čína totiž do dnešního dne nemá pevně vytyčené hranice a s některými zeměmi o ně stále soupeří. Aby tedy předešli jakýmkoli problémům, rozhodli se Zemi potopit. Tedy jen vymazat všechny kontinenty. Nikdy tak nemůže napadnout tenhle stát z toho, že si přivlastňuje území, která jim nepatří, i když možná patří. Ale to je otázka na tamní vlády.

Samozřejmě se nejedná o první cenzuru na světe, ale celkem pravděpodobně se jedná o jednu pro nás nejbizarnějších. Pokud vás zajímá anime Pop team Epic, najdete druhou sérii v současné době i na Netflixu.

Přijde vám tato cenzura zcela oprávněná? Nebo vám přijde absurdní?