Nejčerstvější DC novinka Black Adam, ve které slavného komiksového antihrdinu ztvárňuje Dwayne Johnson, ještě stále nemá stanovené oficiální datum premiéry v Číně, i přestože na čínských databázích se uvádí, že snímek by u nich měl vyjít někdy v průběhu tohoto měsíce. Podle nejnovějších zvěstí se ale zdá, že Čína nakonec Black Adama do svých kin patrně nepustí.

To si každopádně myslí uživatel Isaac Newton z webu BoxOfficeTheory.com, který v minulosti předpověděl, že do čínských film se nepodívají ani filmy Spider-Man: Bez domova a Venom: Let There Be Carnage. Samotný důvod může být všelijaký, ale je poměrně dost možné, že je to kvůli slovům, které v rozhovoru pro GQ z minulého měsíce pronesl herec Pierce Brosnan, jenž se ve snímku představil jako Doctor Fate. 

Brosnan během rozhovoru totiž řekl historiku, kdy se jednou setkal s dalajlámou, duchovním vůdcem Tibeťanů, který je samozřejmě pro Čínu už delší dobu trnem v oku. Je ale také možné, že zemi vadila přítomnost některých postav, včetně samotného Black Adama a padoucha Sabbaca, a témat, která mohou porušovat některá nařízení stanovená Čínskou filmovou správou. Obecně řečeno se dá říct, že s motivy jako náboženství, nadměrné násilí a nadpřirozeno přichází risk, že snímek v Číně nebude uveden. To samé platí i pro příběhy, ve kterých padouši, případně nehrdinské postavy, zaznamenávají úspěch. Nutno ovšem dodat, že se stále jedná o pouhé zvěsti, je tak možné, že Black Adam se v čínských kinech nakonec objeví.

Pokud by se však nějakým způsobem dokázalo, že Čína neuvede Black Adama kvůli slovům Pierce Brosnana, příliš překvapující by to nebylo. Možná sami víte, že téma svobodného Tibetu, který Čína před více než sedmdesáti lety obsadila, je pro ni extrémně citlivá. Čína tak kvůli Tibetu cenzuruje několik známých celebrit. Patří mezi ně například Keanu Reeves, který se zúčastnil koncertu neziskové organizace Tibet House, a zpěvačka Lady Gaga, která se s dalajlámou osobně setkala také. Čína taktéž nemá vůbec ráda například herce Brada Pitta, režiséra Martina Scorseseho a zpěvačku Selenu Gomez. 

V následujících týdnech bychom se tudíž měli dozvědět, zdali jsou ony zvěsti pravdivé. Čína se každopádně v minulosti rozhodla neuvést nějaký americký snímek už z absurdnějších důvodů, například u výše zmíněného Spider-Mana měla pro studio Sony požadavek, že Spideyho ve svých kinech uvede pouze v případě odstranění veškerých scén se sochou Svobody, které byly považovány za příliš „vlastenecké“.