V létě na sebe veškerou pozornost strhla společnost Warner Bros. Discovery poté, co začala zcela rušit některé ze svých velkých projektů. A to i takové, které již byly dokončené, což byl i případ očekávané Batgirl. To tak mělo za následek vyvolání obav, zda se podobného osudu nedočká nějaká další připravovaná DC podívaná, která k nám má dorazit v nejbližší době. Téměř před čtyřmi měsíci jsme se ale dozvěděli jména několika projektů, které jsou před onou čistkou v bezpečí.

Mezi ně také patřil připravovaný a mnohými patrně i nepovšimnutý DCU film Blue Beetle, o němž se mluvilo i na nedávné fanouškovské akci CCXP (Comic-Con eXPerienece) v brazilském Sao Paolu. Respektive na ní byl odhalen první oficiální plakát, který si můžete prohlédnout níže. 

Samotný film by tak měl vyprávět o latinsko-americkém školákovi a budoucím superhrdinovi jménem Jaime Reyes (Xolo Maridueña), který při cestě domů najde polomrtvého skaraba. Když si ho následně odnese domů, v noci se mu přichytí na páteř, čímž hrdina získá podivuhodné mimozemské brnění, jenž mu propůjčuje nesmírnou rychlost a sílu. Asi proto nebude žádným překvapením, že hrdinovým symbolem je právě skarab. Detaily o ději zatím ještě neznáme, ale už nějakou dobu víme, kdo si zahraje po boku výše zmíněného herce.

Těšit se tak například můžeme na Susan Sarandon, která si zahraje Vicotrii Kord, hlavní záporačku filmu. Dále se nám představí Belissa Escodobo jako Jaimeho sestra Miagrosa Reyes, Bruna Marquezine jako Jaimeho láska Penny, George Lopez jako strýc Rudy a Raoul Max Trujillo jako vedlejší záporák Carapax the Indestructible Man.

Zcela původně se měl Blue Beetle objevit pouze na HBO Max, ale v roce 2021 studio Warner Bros. nakonec rozhodlo, že se podívá i do kin.

Režii si vzal na starost portorický filmař Angel Manuel Soto, který například v roce 2020 natočil drama Charm City Kings. Scénář zas zpracoval Gareth Dunnet Alcocer, který pracoval na akčňáku Přes hranici z roku 2019.

Dále se můžeme těšit na herce jako Harvey Guillén, Elpidia Carrillo, Damián Alcázar, Adriana Barraza a Jorge Jimenez.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 8. 2023.