Na konci jara se k nám dostala informace o tom, že v přípravě je prequel na legendární horor od Richarda Donnera jménem The Omen (Přichází Satan!). Snímek z roku 1976 vypráví o malém chlapci jménem Damien, kolem kterého se začnou dít podivné a znepokojivé věci. Americký politik Thorn, který chlapce adoptoval, se proto rozhodne vyhledat kněze, aby mu s Damienem pomohl. Ten však přijde s šokujícím odhalením. Vyjde totiž najevo, že chlapec se stal vtělením samotného Satana. A i přestože příběh chystaného prequelu stále zůstává tajemstvím, konečně víme, kdo by se v něm měl ujmout hlavní role.

Server Deadline odhalil, že snímek povede mladá britská herečka Nell Tiger Free. 

Pokud jste fanoušci Hry o trůny, tak byste si herečku mohli pamatovat. Ztvárnila totiž Myrcellu Baratheon, jednu z dětí Cersei, kterou se v páté řadě pokusí osvobodit její pravý otec Jaime Lannister. Nell Tiger Free už ale má značné zkušenosti také s hororovým žánrem, zazářila například v jedné z hlavních rolí pro povedený seriál Servant z roku 2019. Její přesnou úlohu v připravovaném prequelu na The Omen stále neznáme, pouze bychom měli počítat s tím, že se bude jednat o hlavní protagonistku.

O film se stará společnost 20th Century Studios, která prequel ohlásila už v roce 2016. Tehdy však došlo ke zmražení celého projektu, přičemž teprve nyní se k němu společnost konečně vrací. Otázkou ovšem zůstává, jak bude děj filmu propojen se slavným originálem…

O režii prequelu, který ponese název The First Omen, se má postarat filmařka Arkasha Stevenson, jež se například podílela na tvorbě seriálů jako Channel Zero, Legion a Pomsta s chutí třešní. Zpracovat by měla i scénář, se kterým jí pomůže její parťák Tim Smith, jenž v roce 2017 produkoval její krátký film Pineapple.

Tvůrci si taktéž umanuli, že natočí co nejkvalitnější atmosférický horor, který by se mohl hrdě postavit vedle slavného originálu. Zda se jim to ale skutečně povede, je samozřejmě zatím ve hvězdách.