Idris Elba se sice příštím Jamesem Bondem už asi nestane, ale to nevadí, protože proti zločinu a nespravedlnosti bojuje se stylem v jiné sérii. A to v Lutherovi, kterému v roce 2019 skončila pátá řada. Příběh detektiva Johna Luthera ale zdaleka ještě nekončí, akorát se k nám vrátí v trochu jiném kabátku. Letos na jaře totiž skončila produkce celovečerního filmu, který by měl být přímým pokračováním seriálu.

Snímek tak ponese název Luther: The Fallen Sun, přičemž nedávno jsme se dočkali dalších nových fotek, které si můžete prohlédnout níže. V původním seriálu od BBC Elba ztvárňuje schopného detektiva Útvaru pro těžké zločiny, který se ale zároveň potýká s vnitřními démony, což z něj však o to více dělá zajímavou postavu. Možná proto se občas v rámci svého vyšetřování uchýlí k neortodoxním metodám, které by někteří jeho kolegové rozhodně neschvalovali. 

Příběh by tak měl hned navázat na události páté řady, na jejímž konci dostal Luther od Schenka (Dermot Crowley) klepeta za neustálé obcházení právního systému při řešení zločinů. Sám Idris Elba odhalil, že Luther bude ve filmu často přemítat o tom, co vlastně se svým životem udělá a jakým směrem se bude chtít posunout kupředu.

Podle tvůrců si ale nadcházející film mohou užít i diváci, kteří předešlé sezóny seriálu nikdy neviděli. Ale určitě se bude hodit, když bude člověk trochu obeznámen s Lutherovou postavou. Ve filmu se tak můžeme těšit na velkolepé dobrodružství, které bude také okořeněné pořádnou akcí. Film by se také svým duchem měl vrátit ke stylu prvních řad, které mnozí fanoušci považují za ty nejvydařenější. Měli bychom tak opustit Londýn a podívat se do zbrusu nového prostředí, což tvůrci zároveň využijí pro další prohlubování Lutherova charakteru. Příběh by se měl zaměřit na jakýsi starý Lutherův případ, který nebyl schopný v minulosti rozlousknout. Nyní se ale opět začíná vkrádat do jeho života. 

O scénář se postaral tvůrce původního seriálu Neil Cross, režii si zas vzal na starost Jamie Payne, který natočil všechny epizody z páté sezóny. K Elbovi se tak přidají herci jako Jess Liaudin, Cynthia Erivo a i Andy Serkis.

Snímek se na Netflixu objeví někdy během března roku 2023.