Minulý pátek vstoupila do amerických kin očekáváná akční komedie jménem The Unbearable Weight of Massive Talent, ve které si Nicolas Cage zahrál sám sebe. A jak se zdá, první reakce jsou vyloženě fantastické. Mnozí diváci oceňují především ten fakt, nakolik je Cage ochotný udělat si srandu sám ze sebe. Snímek vypráví o alternativním univerzu, ve kterém je Nicolas Cage nejenom na kariérním, ale téměř i finančním dně. Aby se dostal zpátky na vrchol, rozhodne se zúčastnit se narozeninové oslavy milionářského playboye jménem Javi (Pedro Pascal), ze které by mohl nějaký ten peníz kápnout. Herce ale následně kontaktuje agentka CIA (Tiffany Haddish), která odhalí, že Javi je ve skutečnosti zlotřilý a nebezpečný padouch, kterého se snaží dostat. A příchod slavného herce jim samozřejmě hraje do karet. Cage proto bude muset zužitkovat své geniální herecké schopnosti, aby mohl získat co největší přízeň zločineckého playboye, se kterým si už předtím začal poměrně dost rozumět.

Jelikož zde Cage hraje přímo sám sebe, je asi nemyslitelné, aby by ona rola připadla někomu jinému. Ale jisté možnosti na stole přeci jenom byly. 

O scénář k filmu se postarali Kevin Etten a Tom Gormican, který se zároveň chopil otěží režie. Ti ale v nedávném rozhovoru pro Collider odhalili, že kdyby náhodou sám Cage roli nepřijmul, měli za něj už vymyšlené náhrady. Favoritem Ettena byl Christian Bale, slavný představitel Batmana z trilogie od Christophera Nolana, který má s transformací svého těla pro různé role značnou míru zkušeností. Gormican zas prohlásil, že by se mu v roli Cage líbil Daniel Day-Lewis, herecká oscarová legenda, která se proslavila díky filmům jako Poslední Mohykán, Gangy v New Yorku a Až na krev.

I sám Cage zmínil, který herec by ho mohl ztvárnit. Dle jeho názoru by byla výborná volba Gene Wilder, který však bohužel už v roce 2016 zemřel. Wilder byl dvakrát nominován na Oscara za filmy Producenti a Mladý Frankenstein, ale jeho nejznámější role je pravděpodobně Willy Wonka ze snímku Pan Wonka a jeho čokoládovna, který vyšel v roce 1971. 

Ale řekněme si to na rovinu. Jediný člověk, který dokáže Nicolase Cage perfektně ztvárnit, je sám Nicolas Cage. Snímek The Unbearable Weight of Massive Talent se momentálně těší vynikajícímu hodnocení jak u nás, tak i v zahraničí. Takže až budete mít možnost, rozhodně si tuto nově vydanou komediální podívanou nenechte ujít! Kromě Cage a Pascala se dočkáme také herců jako Tiffany Haddish, Ike Barinholtz a Neil Patrick Harris.