Slavný americký herec Christian Bale, kterého mohou diváci znát jako Bruce Waynea z batmanovské trilogie od Christophera Nolana nebo jako Patricka Batemana z Amerického psycha, by si rád zahrál ve Star Wars. Každý člověk by asi čekal, že si chce Bale střihnout hlavně nějakou velkou roli, ale ne. Hercovo přání je s ohledem na jeho postavení vcelku zvláštní a zároveň vtipné. Herec totiž v rozhovoru pro magazín The Hollywood Reporter řekl:

„Vše, co jsem vždy chtěl ve Star Wars udělat, bylo praštit se do hlavy nebo něco podobného ve Star Wars kostýmu. Pravý nerdi, kteří viděli Star Wars skutečně mnohokrát, vždy věděli o jedné scéně, ve které se udeří Stormtrooper do hlavy, když prochází dveřmi. Chtěl jsem být ten chlap. To bylo to, co jsem chtěl.“

Kultovní scéna s nemotorným Stormtrooperem

Bale svým tvrzením naráží na kultovní scénu ze Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje. V části, kdy se hlavní hrdinové snaží přežít v hydraulickém lisu v útrobách první Hvězdy smrti, dostane skupinka Stormtrooperů za úkol prověřit místnost, ve které se nachází droidi R2-D2 a C-3PO. A právě při přesunu do této místnosti se jeden z vojáků praští do hlavy o rám dveří. Původně se samozřejmě jednalo o nepovedený záběr. Ve finále byl ale ve snímku ponechám a dosáhl kultovního statusu. George Lucas navíc tuto událost „zopakoval“ i v Epizodě II – Klony útočí. V ní se ale o dveře praští Jango Fett.

Fanouškům Christiana Balea asi přijde jeho přání zvláštní. Přece jen se jedná o velkou hvězdu, která by si klidně mohla střihnout jednu z hlavních rolí. Krátké cameo slavných hvězd ve Star Wars ale ve skutečnosti není žádnou novinkou. Například v sedmé epizodě s podtitulem Síla se probouzí si jednoho ze Stormtrooperů Prvního řádu zahrál sám Daniel Craig, poslední představitel Jamese Bonda.

Christian Bale by ale klidně vzal nějakou větší roli: „Ale hele, jestli budu mít dostatek štěstí na to, abych mohl být víc než to, sakra, jasně! Jaké by to bylo potěšení! Ještě mám doma figurky z dob, kdy jsem byl malý. Kathy Kennedy také dobře znám, protože pracovala se Spielbergem na Říši slunce, ve které jsem hrál. A nyní řídí universum Star Wars.“

To, jestli se Bale někdy ve Star Wars objeví, uvidíme časem. My bychom si ho však v nějaké roli dokázali představit. A co vy, chtěli byste představitele Batmana vidět ve světě Star Wars?