Už před několika měsíci skončila produkce nadcházejícího filmového ztvárnění populární hry Dungeons & Dragons, které u nás s oblibou říkáme „Dračák“. Mnozí fandové jsou ale ještě v hluboké depresi z otřesného filmového zpracování z roku 2000, které se vší pravděpodobností patří mezi nejhorší fantasy filmy všech dob. Není proto divu, že hodně fandů pociťuje vůči onomu dalšímu pokusu určitou míru skepse. O samotném příběhu stále nic nevíme, nicméně herec Chris Pine, který ve filmu ztvární jednu z hlavních rolí, se během nedávného rozhovoru se Stevem Weintraubem o celém projektu krapet více rozpovídal.

,,Inu, rozhodně musím říct to, že jsme si to zatraceně moc užili. Hodně jsme se během toho nasmáli. Vždy jsem celý projekt popisoval tak, že je to jako Hra o trůny, která v sobě má něco z Princezny Nevěsty a kousek ze Svatého Grálu. Bude to hodně zábavné. A také hodně napínavé. Jsou z toho cítit osmdesátky, také to trochu připomíná deskovku Goonies. Moje postava je ten nejlepší vůdce družiny. Myslím, že to bude hodně dobré. Kdo ví, ale řekl bych, že máme šanci. Režiséři John a Jonathan jsou zatraceně dobří týpci. Umí dělat komedii se srdcem, měli jsme také skvělé herecké obsazení, přičemž jsme se všichni moc dobře bavili. O nic jiného jsem žádat nemohl.“

Inspirace Hry o trůny příliš překvapivá není, ale mnozí se možná podiví nad zmíněnými dvěma snímky. Princezna Nevěsta je povedená dobrodružná fantasy z roku 1987 od Roba Reinera, která dokonce získala i jednu oscarovou nominaci. Svatý Grál je zas legendárním snímkem od britské komediální skupiny Monty Python, která vznikla v roce 1969. Snímek tak humornou formou vypráví známý příběh krále Artuše a jeho rytířů kulatého stolu, kteří se vydávají hledat tajemný Svatý grál. Oba dva filmy obsahují jak nejrůznější fantasy motivy, tak i notnou dávku specifického humoru.

Pokud jste tudíž čekali, že nadcházející Dungeons & Dragons film bude temnou a vážnou podívanou, tak bohužel to tak zatím rozhodně nevypadá. Navíc zmínka o Hře o trůny nemusí znamenat ono slavné politické pletichaření, ale zkrátka jen sekvence s draky. Ale necháme se každopádně překvapit, co pro nás tvůrci chystají. 

O scénář a režii se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Oba dva se například podíleli na tvorbě scénáře k marvelovce Spider-Man: Homecoming a krimi komedii Šéfové na zabití z roku 2011. Kromě Pinea se ve filmu dočkáme také herců jako Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis Regé-Jean Page.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 3. 2023.