Nakladatelství Epocha přineslo včera fanouškům české sci-fi akční scény velmi dobrou zprávu. Skvělý postapokalyptický román Město v oblacích od Kristýny Sněgoňové (Legie: Amanda) se během letošního podzimu dočká pokračování s názvem Země v troskách.

Přečtěte si také: Česká autorka Kristýna Sněgoňová přeskakuje do žánru sci-fi a připravuje nový román s názvem Město v oblacích

První román Město v oblacích vyšel pod taktovkou již zmiňovaného nakladatelství Epocha během června/júna minulého roku. Temný dobrodružný příběh ze zničeného světa, ve kterém žijí lidé ve městech na velice vysokých pilířích, si ihned získal masy fanoušků v Česku i na Slovensku. Přijetí bylo tak pozitivní, že si kniha na Databázi knih vysloužila krásných 108 recenzí s průměrným hodnocením 85 procent. Není tedy divu, že se autorka rozhodla napsat pokračování.

Oznámení druhého románu Země v troskách proběhlo na facebookovém profilu Fantastická Epocha. Podle postu je v současné chvíli kniha dopsaná a na scénu přichází redakce nakladatelství, která bude mít na starosti korekturu a další důležité věci. Kromě toho se nakladatelství Epocha pochlubilo i velmi hezkou postapokalyptickou obálkou. Autor textu také dodává, že Země v troskách není jediným překvapením, které si letos Kristýna Sněgoňová pro fanoušky připravila.

S anotací se vydavatel zatím nepochlubil. Vzhledem k přiložené obálce je však téměř jisté, že se příběh bude nejspíše odehrávat na povrchu apokalypsou zničeného světa. Budoucímu vývoji příběhové linky také napovídá zakončení prvního románu, které kvůli spoilerům samozřejmě nebudeme zmiňovat.

Jak jsme již uvedli v samotném úvodu článku, pokračování románu Město v oblacích s názvem Země v troskách vyjde během letošního podzimu. Podle slov zástupce nakladatelství se přesný termín vydání dozvíme již velmi brzy.