České nakladatelství Fantom Print tento týden rozšíří svět videoherní série Assassin's Creed o dva další literární počiny. Nového příběhu se dočkají nejen hráči nejnovějšího dílu série, Assassin's Creed: Valhalla, ale i čtenáři trilogie Poslední potomci, kterým nakladatel naservíruje poslední díl série. Obě knihy budou zároveň řešit vikinskou tematiku.

První román s podtitulem Geirmundova sága zavede čtenáře do poloviny devátého století, tedy těsně před události videohry Assassin's Creed: Valhalla. Vikingové útočí na a postupně drtí anglická království. Čtenář bude příběh sledovat z pohledu Geirmunda Hel-hidea, potomka panovnického rodu severských králů, který se snaží osvědčit jako správný Viking a drsný válečník. „Během nebezpečné plavby přes moře přichází do kontaktu s mýtickou postavou a získává tajemný náramek s příslibem velké moci, ale zároveň i hořké zrady.“

Naše recenze na Assassin's Creed: Valhalla

Geirmund začne velmi rychle stoupat vzhůru hierarchií legendární armády krále Guthruma. S velkou mocí se ale pojí velké nebezpečí. Hlavní hrdina tak bude muset použít svoji lstivost, aby dokázal porazit hrozby, jež na něj číhají v zemi zmítané válkou. „S družinou věrných válečníků po svém boku se brzy ocitne uprostřed konfliktu stejně starého jako sami bohové.“

Vikinskou tematiku bude řešit i poslední díl série Poslední potomci s podtitulem Osud bohů. Čtenáři se v závěrečném díle podívají nejen do současnosti, ale i do středověkého Dánska, kde během desátého století vedl válečník Styrbjörn Silný jómské Vikingy proti dánskému králi Haraldu Modrozubovi.

Isaihovi, odpadlému templářskému agentovi, již zbývá najít poslední kousek Trojzubce ráje. Pokud to dokáže, jen máloco ho dokáže zastavit. Naopak Owenovi a jeho přátelům se zatím podařilo nastolit nejistou alianci mezi asasíny a templáři, která by Isaiaha mohla zastavit.

Owen, Javier a ostatní členové jejich nezvyklé aliance budou muset navštívit již zmiňované dánské bojiště, aby zde nalezli nejen tajemství hrotu oddanosti, ale i pravdu o jejich předcích. „Historie už byla napsána. Zbytek mají v rukách hlavní hrdinové.“

Kromě tematiky spolu knihy sdílejí i stejného autora. Oba romány napsal americký spisovatel Matthew J. Kirby. Ten se kromě knih ze světa Assassin's Creed proslavil i vlastní originální tvorbou. I když je pro české čtenáře spíše neznámý, v USA již vydal velké množství žánrových románů pro mladistvé čtenáře.

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, oba romány v Česku vydá nakladatelství Fantom Print, velký český vydavatel, který se specializuje na knihy na motivy známých videoherních sérií. V případě obou knih se čtenáři mohou těšit na překlad od Kateřiny Niklové.

Nových knih ze světa Assassin's Creed se fanoušci dočkají již 14. října/októbra 2021. Na eshopu nakladatele si již můžete přečíst velice štědré ukázky, které by vás o koupi mohly přesvědčit.