Artemis Fowl, fantasy série pro děti a mládež, kterou si oblíbily masy čtenářů po celém světě. Za tímto 9 dílným příběhem stojí irský spisovatel Eoin Colfer, který mimo jiné napsal oblíbenou sérii P.A.S.C.A. První díl u nás vydalo nakladatelství Albatros v roce 2001 a je to tedy už nějaký ten pátek.

Asi dobře víte, že Disney chystá filmovou adaptaci této legendární série. O té jsme vás na Nerdfixu informovali vícekrát, například o prvním traileru, který sklidil u fanoušků vlnu kritiky, anebo také o zrušení premiéry v kinech a uvedení rovnou na streamovací platformě Disney+. Fanouškům knižní série převážně vadí, že se mladý génius Artemis Fowl ve filmu chová rovnou jak klaďas. Zatímco v knize začíná jako malý padouch, který se postupně mění k lepšímu.

Tento článek však není mířený na filmovou adaptaci, ale na originální knihu. Ta se totiž v rámci uvedení filmu dočká po 19 letech nového vydání ve svěžejší obálce a samozřejmě v pevných deskách. Re-vydání má opět na starosti oblíbená česká část nakladatelství Albatros. Pokud netušíte, o čem Artemis Fowl je, my vás rádi uvedeme do děje.

Přečtěte si také: Z plnohodnotného traileru na film Artemis Fowl nejsou fanoušci vůbec nadšeni

Dvanáctiletý chlapec, vlastním jménem Artemis Fowl, pochází z kdysi velice zámožné zločinecké rodiny. Na svůj věk působí velice vyspěle, protože překypuje chytrostí a je tak trochu zázračné dítě. Jeho otec byl unesen, matka se z únosu stále nevzpamatovala a jsou s ní jen problémy. Artemis však dostane geniální nápad. Pokusí se udělat vše pro to, aby získal nezměrné bohatství na záchranu otce a obnovení majetku Fowlů. A jelikož žije v Irsku v 21. století, bude se to snažit udělat prostřednictvím leprikónů a nejmodernější techniky.

Pro nečtenáře je samozřejmě jednoduší si pustit film, ale pokud chcete zažít to pravé, nefalšované a jedinečné dobrodružství Artemise Fowla, kupte si knihu v novém vydání, které by mělo spatřit světlo světa 4 dny před premiérou filmu, tudíž 8. června/júna tohoto roku. Jedná se teprve o první díl z dlouhé série, ale věříme, že další vydání od Albatrosu budou postupně přibývat.