Francouzsko-britský komiks Requiem: Upíří rytíř (Requiem: Chevalier Vampire) překvapil čtenáře nejen svou nádherně ponurou kresbou, ale také velmi neobvyklým námětem, černým humorem, akcí a hlavním „hrdinou“, kterého budete nesnášet. Requiem totiž vypráví příběh o členovi SS Heinrichu Augsbergovi, jenž v roce 1944 zemřel na východní frontě. Tím však jeho život neskončil. Heinrich se probudil v pekle a byl včleněn mezi vládnoucí elitu, Upírské rytíře.

Přečtěte si také: Ubisoft začal s pohřbem původních závodů The Crew

Tuto komiksovou sérii tvořili v letech 2000-2012 britský scénárista Pat Mills (Slaine) a francouzský ilustrátor Olivier Ledroit (Black Moon Chronicles). Originální vydání bylo francouzské, avšak série se nejvíce proslavila v USA, kde vycházela v kultovním magazínu Heavy Metal. Původně se od tvůrců očekávalo celkem dvanáct čísel s časovým odstupem jednoho roku. Od vydání jedenáctého dílu zažívá Requiem pauzu, která měla skončit v roce 2017. To se však nestalo a série stále zůstává na jedenácti vydaných dílech.

Requiem není cizí ani českým čtenářům. Od roku 2019 u nás vychází s českým překladem od Štěpána Kopřivy pod taktovkou nakladatelství CREW. Do současné doby v Česku vyšli dva svazky obsahující dohromady šest dílů série. Vydání od nakladatelství CREW je velmi zajímavé svým zpracováním, protože vychází v pevných deskách, a hlavně ve velkém formátu 233 x 310 milimetrů, aby nádherná umělecká kresba Oliviera Ledroita ještě více vynikla.

Po téměř dvouleté pauze se čeští fanoušci dočkají svazku třetího. Ten by měl fanouškům opět nabídnout tři díly napěchované akcí, násilím, drsným sexem a všudypřítomným cynismem:

„Bývalý nacista Heinrich, nyní schizofrenní upír Requiem, bojuje s perverzní sestrou Satanicou z kláštera Sester krve i s kapitánem Salemem z hygienických inkvizičních jednotek. Převtělený Aleister Crowley s Klubem pekelného ohně dál připravuje puč proti Draculovi. A zatímco politické napětí mezi Draconií, Dystopií a feministickými pirátskými divoženkami (vedenými transvestitním J. Edgarem Hooverem) houstne, v experimentálních laboratořích Věže krve se rodí hrůzný Franken-Einstein...“

České vydání třetího svazku série Requiem: Upíří rytíř by se mělo v prodeji objevit v úterý 8. června/júna 2021. V současné chvíli si již můžete komiks předobjednat na eshopu nakladatelství s předobjednávkou dvacetiprocentní slevou za necelých 500 korun.