Na konci září/septembra roku 2020 vydal slovenský autor Juraj Červenák (Bivoj, Bohatier) společně s nakladatelstvím Slovart sedmý díl historické detektivní série Kapitán Stein a notár Barbarič s podtitulem Anjel v podsvetí.

O této knize jsme vám v srpnu/augustu minulého roku přinesli samostatný článek, ve kterém jsme zmiňovali, že by česká verze této knihy měla vyjít do konce roku 2020 pod taktovkou nakladatelství Argo. To se však nestalo a čeští čtenáři tak museli čekat na další termín.

Velmi dobrou zprávou je, že sedmý díl série Kapitán Stein a notár Barbarič už má nové datum vydání a my doufáme, že je už opravdu závazné. Podle informací na webových stránkách nakladatelství Argo by se detektivní dobrodružství odehrávající se v Plzni mělo objevit již 15. ledna/januára 2021.

„V Praze zuří mor a císař Rudolf II. se s celým dvorem přestěhoval do Plzně. Pověst tohoto mravopočestného, panovníkovi oddaného města však ohrožuje série zločinů. Nejprve se záhadně ztratil synovec ruského velvyslance Vlasjeva, který přijel vyjednávat jménem cara Godunova. Kvůli hrozícímu skandálu pověří radnice hejtmana Leopolda Steina, aby mladíka našel. Případ je ale složitější a stopy vedou k osobám vysoce postaveným, a tak hejtman požádá o pomoc svého bratra, proslulého vyšetřovatele Joachima Steina.

Kapitán se v Plzni objeví se seržantem Jarošem po boku. Čekají tu na ně ale příšerné zprávy a rozbíhá se nebezpečné pátrání, ve kterém nescházejí umučení andělé, tajné bratrstvo zhýralých kacířů, alchymisté dvou tváří, vražední špióni a démon, jenž loví duše v labyrintu podzemních chodeb pod královskou Plzní.“