Tak to vypadá, že šestá řada Černého zrcadla k nám přisviští už za pouhých pár týdnů. Netflix se totiž pochlubil plnohodnotným oficiálním trailerem, se kterým zároveň přišlo i oznámení o datu premiéry. Na zmíněné streamovací platformě si budeme moct pustit další várku (možná) hrůzných příběhů scenáristy Charlieho Brookera již 15. 6. 2023. Nový trailer nám taktéž ukáže sekvence ze všech pěti nových epizod, které nám šestá sezóna představí. O jejich popisu už jsme každopádně psali zde.

Nutno také připomenout, že všech pět epizod by mohlo mít celovečerní stopáž, což by bylo oproti předchozím řadám příjemnou novinkou. Předešlá řada na Netflixu debutovala v roce 2019, což znamená, že se zatím jedná o nejdelší přestávku mezi sezónami. Proto se budeme modlit, aby comeback slavného britského seriálu, který častokrát hrůznými způsoby upozorňuje na vliv moderních technologií, byl co nejvydařenější. 

Jak již bylo řečeno, šestá sezóna se bude skládat z pěti epizod. Joan is Awful nám ukáže, jaký by to pro nás byl šok, kdybychom narazili na televizní seriál, v němž slavná hollywoodská hvězda působí v adaptaci našeho života. Loch Henry nás vezme do ospalého skotského městečka, ve kterém dvojice dokumentaristů zabředne do tajemné a hrozivé minulosti celého místa. Beyond the Sea se bude odehrávat v alternativním roce 1969, v němž na dva muže na důležité misi čeká nepředstavitelná tragédie.

V Mazey Day nahlédneme do hlavy filmové hvězdy, která se bude muset postavit čelem následkům jistého incidentu, a Demon 79 bude vyprávět o pokorné prodavačce, která bude muset v severní Anglii na konci sedmdesátých let spáchat strašlivé činy. Snad se tedy máme na co těšit a seriál se k nám vrátí v co nejlepší formě.

Scénář ke všem epizodám napsal tvůrce seriálu Charlie Brooker, nicméně na psaní dílu Demon 79 se ještě podílela Bisha K. Ali, která stála za vznikem série Ms. Marvel (2022).

Pátá řada se už nedočkala zas tak kladných recenzí, přičemž mnozí se shodli na tom, že seriálu už začíná docházet dech. Tak snad šestá sezóna dokáže, že Černé zrcadlo toho může nabídnout ještě mnoho.