Mezi nejzajímavější filmy letošního roku patří bezpochyby také černá komedie a satyra, která je navíc okořeněná i špetkou hororu, jménem Menu. Ta u nás premiérovala před více než měsícem, ovšem pokud jste náhodou film nestihli v kinech a stále ho chcete zhlédnout, máme pro vás dobrou zprávu. Pokud jste předplatitelé HBO Max, tak vězte, že snímek se na streamovací službě objeví již 3. 1. 2023, tedy za necelý týden.

Během ledna se každopádně na platformě objeví celá řada nových věcí, tou nejočekávanější je se vší pravděpodobností seriálová adaptace slavné videohry The Last of Us, která vyjde 15. 1. Snímek Menu, jenž se dočkal převážně pozitivních reakcí, se ale na twitterovém účtu HBO Max dočkal zvláštní zmínky. Film navíc zamíří do boje o Zlaté glóby, na které jsou za své herecké výkony nominováni Ralph Fiennes a Anya Taylor-Joy.

A o čem vlastně Menu je? Samotný příběh se zaměřuje na mladý pár, který tvoří Tyler (Nicholas Hoult) a Margot (Anya Taylor-Joy). Oba dva se vydávají na vzdálený ostrov, aby mohli povečeřet v jedné z nejluxusnějších restaurací na světě. Ovšem nejedná se o místo, které by mohl navštívit každý. Je totiž určeno pouze pro vybrané hosty. Samotná restaurace však nabízí opravdu jedinečný a unikátní kulinářský zážitek. Celé zařízení vede místní šéfkuchař Slowik (Ralph Fiennes), který však našemu hrdinskému páru doslova naservíruje opravdu pořádné překvapení.

A to je vlastně vše, co o filmu potřebujete vědět, na zbytek si už musíte přijít sami. 

Snímek si vzal pod režisérský palec Mark Mylod, který se například podílel na seriálech jako Vincentův svět, Hra o trůny a Boj o moc.

Ve filmu se taktéž objevili herci jako Hong Chau, Janet McTeer, Judith Light, Reed Birney, Paul Adelstein, Aimee Carrero, Arturo Castto, Mart St. Cyr, Rob Yan a John Leguizamo.