Máme tu čtvrtek 20. 10. 2022. Víte, co to znamená? Ano, do kin přichází dlouho očekávaný DCEU snímek Black Adam, v němž se v roli titulního antihrdiny představí Dwayne Johnson. Zároveň to také znamená, že Walter Hamada, šéf DC Films pod společností Warner Bros. Discovery, po čtyřech letech odstupuje ze své funkce. A nejen to, zároveň také po dlouhých 15 letech opouští celou společnost. Vedoucí pracovníci z Warner Bros. jsou v procesu dokončování jeho výplaty po jeho dlouhodobém působení ve studiu.

Hamada je tak už pátým vysoce postaveným představitelem, který odešel od doby, kdy generální ředitel David Zaslav spojil Discovery Inc. s WarnerMedia. Hamada tak v minulosti například dohlížel na tvorbu letošního Batmana, stejně tak byl jedním z klíčových lidí pro filmové série jako V zajetí démonů, Nezvratný osud a Pátek třináctého. 

Hamadu především rozhořčilo rozhodnutí společnosti zrušit premiéru chystané Batgirl, která nedávno zamířila do trezoru, z něhož se patrně už nikdy nedostane. A to natolik, že byl připravený ze své funkce odejít už na začátku srpna. Nakonec se ale s Michaelem De Lucou a Pam Abdy, dalšími představiteli Warner Bros. Discovery, dohodl, že zůstane do premiéry Black Adama. Onen den však už nadešel, tudíž Hamada dává významné společnosti sbohem. Otázkou ovšem stále je, kdo ho vlastně nahradí.

Není žádnou novinkou, že Warneři už nějaký ten pátek pátrají po nejvhodnější osobě, která by se mohla stát takovým Kevinem Feigem pro filmový DC univerz. Jednu dobu se zdálo, že by se někým takovým mohl stát Dan Lin, který se například stal výkonným producentem pro snímky jako LEGO® příběh, oba dva díly hororové adaptace To a Godzilla II Král monster. Patřil také do třicítky nejmocnějších producentů v Hollywoodu. Na začátku minulého měsíce ale vyšlo najevo, že Lin se novou hlavou DC Films nakonec nestane. 

Pátrání tedy pokračuje dál. Samozřejmě to ale neznamená, že filmový DC univerz bude nyní zcela bez vedení. Na nějaký čas na něj budou nyní dohlížet výše zmínění producenti, tedy Michael De Luca a Pam Abdy, kteří například před několika týdny jednali s našim starým dobrým Ezrou Millerem o podílení se na propagaci Flashe.

Jakmile Warner Bros. Discovery najdou vhodnou náhradu, oba producenti jí poté předají otěže.