Stolní RPG, které získalo ocenění Goodreads Award 2020 a objevilo se jak ve Forbes, tak v New Scientist, je zpět! Carbon 2185 | A Cyberpunk RPG se odehrává v temné dystopické budoucnosti, kde na lidstvu zapracovala environmentální katastrofa a více než extrémní chudoba, přičemž Hrdinové, nebo chcete-li „kyberpankáči“, v rukách hráčů musí najít způsob, jak se z této oprese dostat.

Společnost Dragon Turtle Games přichází na Kickstarter s reprintem základní knížky pravidel včetně nových úprav a změn plynoucích z 18 měsíců zpětné vazby od hráčů.

Kromě toho ale také přináší Terminal Overdrive! Modul, který má na svědomí Ben Counter, s sebou přinese celou novou misi, nové původy pro postavy a možnost podívat se do Apeirosféry díky rozšířeným pravidlům pro Kybervesmír.

Pokud budou kyberpankáči chtít přežit střetnutí se společenstvím Enigma a tajemnou umělou inteligencí nesoucí název Sochařka (z angl. Sculptress, pozn. redakce), budou muset spolupracovat na „konečném přerušení“ (z angl. terminal overdrive, pozn. redakce) nebo utrpět porážku mocným nepřítelem.

V modulu Terminal Overdrive se můžete tedy těšit na následující:

  •  Kompletní mise/dobrodružství - Utkejte se se skupinou hackerů ze společenství Enigma a se zběhlou umělou inteligencí Sochařkou v misi pro 1. až 10. úroveň
  •  Původ: Probuzený stroj - Nový hráčský původ se třemi doplňujícími pod-původy, který vám umožní hrát dobrodružství v roli robota, jenž nově nabyl vlastního vědomí
  •  Nová vylepšení/kybernetiky - Sada nových vylepšení, která dotlačí hranice Carbonu 2185 na absolutní limit. Dejte vědět, jestli s tímhle projdete kontrolou na letišti.
  •  Nové zbraně, zbroje a předměty - Novinky, díky kterým můžete lépe vykreslit svět a dát hráčům více možností
  •  Pravidla pro Kybervesmír - Kybervesmír je skvělý, modul Terminal Overdrive s sebou tedy přináší rozšířená pravidla pro boj i cestování napříč Kybervesmírem. Vzhůru do Apeirosféry!

Carbon 2185 je stolní RPG postavené na základních SRD pravidlech pro Dungeons and Dragons 5e, což z něj dělá velmi jednoduchý systém na naučení pro nové hráče i veterány. Důležité rozdíly plynou z toho, že všechna magie a fantazie byla nahrazena technikou a hackováním. Protože draky a elfy v kyberpunku nechceme!

Carbon 2185 | A Cyberpunk RPG, kyberpunková hra na hrdiny vytvořená Robertem Marriner-Doddsem a vydaná Dragon Turtle Games. Původně byl Carbon zafinancován z Kickstarteru v únoru 2019, vyšel v červenci téhož roku a sklidil obrovský úspěch jak u fanoušků, tak kritiků.

Základní kniha pravidel, která měla 285 stránek, prošla úpravou a prodloužením o dalších deset stran, a tím by měla zaručit hodiny a hodiny obrovské zábavy zahrnující mimo jiné taky:

  • Šest hráčských původů a sedm pod-původů, které určí, jak váš kyberpankáč vyrůstal
  • Šest originálních povolání se čtrnácti zaměřeními, díky kterým si můžete zahrát přesně takového kyberpankáče, jakého budete chtít
  • Stovky předmětů, vylepšení, kybernetik, vozidel, zbraní a jejich modifikátorů, které vám pomohou převzít vládu nad ulicemi San Franciska, kde se Cyberpunk odehrává
  • Statbloky! V základní knížce pravidel najdete desítky statbloků představujících nejrůznější hrozby pro kyberpankáče všech úrovní

Kromě toho si můžete u tohoto Kickstarteru přiobjednat další vychytávky, jako sadu kostek, DM screen nebo doplňující obsah. Do konce ale zbývá už jenom několik málo dní, takže s podporou tohoto projektu určitě neváhejte!

A pokud vás zajímá i něco víc, podívejte se třeba na toto hodinové Q&A se samotným tvůrcem Carbonu!