Film Ariho Astera Děsivé dědictví (Hereditary) patří mezi nejpůsobivější a nejhrůznější horory poslední doby. I přestože se ve výsledku jedná o nadpřirozenou duchařinu, zároveň do sebe kombinuje i hrůzné psychologické prvky, které s nejedním divákem nepochybně zatřesou. Ve filmu je však jedna nechvalně proslulá a šokující scéna, kterou si diváci pamatují nejlépe. Pozor! Následující řádky budou obsahovat SPOILERY!

Řeč je o noční scéně, ve které se Peter se svou sestrou Charlie vrací autem zpět domů. V jistý moment však najednou dostane Charlie ošklivou alergickou reakci na oříšky, které snědla na párty, jíž se oba účastnili. Peter tak auto zrychlí, aby se dostali co nejdříve zpět domů, přičemž Charlie vystrčí hlavu z okna, aby zas mohla popadnout dech. Peter si však až v poslední chvíli všimne mrtvoly zvířete, kterou někdo záměrně položil na silnici vedle telefonního sloupu, přičemž auto strhne z cesty, aby se jí vyhnul. To se však stane osudným pro hlavu jeho sestry, o kterou přijde prudkým nárazem o sloup. Když Peter následně přibrzdí, neodvažuje se podívat na zadní sedadlo, protože moc dobře ví, co tam uvidí. V naprostém šoku dojede bez jakýchkoliv slov domů a vleze si do postele, aniž by o tom informoval spící rodiče. Teprve až ráno následuje skličující sekvence, kdy divák pouze slyší nářek matky, která právě našla tělo svého bezhlavého dítěte v autě. Hrůznou pravdou může být ale i fakt, že něco podobného se stalo i v reálném životě. 

V roce 2004 se jednadvacetiletý John Hutcherson a jeho kamarád Francis Brohm vraceli v noci domů po jakési oslavě. Oba dva však měli dost napito, přičemž zatímco Hutcherson řídil, Brohm měl vystrčenou hlavu z okýnka. Z neznámých důvodů však najednou Hutcherson strhl volant zrovna ve chvíli, kdy jejich auto projíždělo kolem telefonního sloupu, čímž se jeho kamarád dočkal úplně stejného osudu, který potkal i Charlie. Hutcherson (podobně jako Peter) to však nikomu neohlásil. Prostě dojel zpět domů a zalezl do postele. Další ráno nalezl mrtvolu v autě soused, který to ohlásil policii.

Ari Aster však nikdy nepotvrdil, zda je scéna ve filmu touto tragickou událostí skutečně inspirovaná, ovšem ta podobnost je tak neuvěřitelná, že je to více než možné.