Člověk by si pomyslel, že po událostech posledních dvou Avengers filmů(Infinity War, Endgame) už nemůže naše MCU hrdiny nic pořádného překvapit. Obzvlášť Peter Parker v podání Toma Hollanda to neměl vůbec jednoduché, ten se totiž ve zmíněných MCU trhácích vydal do vesmíru, pak ho Thanos rozmetal na kosmický prach, plus po svém „vzkříšení“ se zúčastnil velkolepé finální bitvy, která vyústila v úplnou porážku Šíleného titána. Oddechu se však Spidey nedočkal. Na konci filmu Spider-Man: Daleko od domova došlo k události, která vedla k odhalení identity našeho pavoučího hrdiny. A přesně tím se bude zabývat i třetí díl, který ponese bezdomovecký název Spider-Man: Bez domova.

V tom se bude muset Spidey potýkat s jinými dimenzemi, ve kterých se střetne se známými padouchy marvelovského světa. Takže se nám opět představí například Green Goblin a Doktor Octopus (opět v podání Alfreda Moliny), které si diváci mohou pamatovat z pavoučí trilogie s Tobey Maguirem. Režisér Jon Watts však fanoušky ujišťuje, že nás nečeká žádná skromná podívaná, třetí díl Spider-Mana má totiž být fakt epickým zakončením trilogie. Velkolepost celého filmu dokonce přirovnal k Avengers: Endgame, což jsou už opravdu dost silná slova. Tvůrci se netají tím, že se snaží být co nejvíce ambiciózní, v rámci čehož chtějí fanouškům nadělit film, na který budou vzpomínat ještě dlouho po jeho vydání. 

Před nedávnem jsme se také dočkali dvojice nových fotek od Empire, na kterých je zachycený Doktor Octopus a Spider-Man, po němž se chapadlový padouch zrovna chystá mrsknout auto. Alespoň to tedy tak vypadá. Na druhé fotce se zas zdá, že bojem znavený Spider-Man je uprostřed závěrečného střetnutí filmu. Podívat se na ně můžete níže. Premiéry filmu dočkáme již 16. 12. 2021.