Budoucnost kouzelnického světa po posledním filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství nevypadá zrovna růžově. V naší recenzi si nová zvířata sice odnesla solidní osmičku, jenže film jako takový v kinech propadl. Po nesourodých recenzích a solidním prvním týdnu v kinech přišel tvrdý propad, který zapříčinil, že Brumbálova tajemství jsou nejméně výnosným filmem z universa Harryho Pottera.

Pokles návštěvnosti o 67 % hned ve druhém týdnu je varovným prstíkem. Film doteď vydělal 388 milionů dolarů, ale také stál 200 milionů dolarů. A tak návratnost není zrovna ideální a ve Warner Bros. to určitě musí řešit. Nicméně pro ty, kteří nenavštívili kino a mají chuť na nové dobrodružství Mloka Scamandera, máme dobrou zprávu. Třetí Fantastická zvířata dorazí na streamovací platformu HBO Max již toto pondělí 30. května.

Můžeme se tak těšit na příběh Brumbála, který ve snaze zastavit svého blízkého přítele Grindelwalda (Mads Mikkelsen), povolává na pomoc opět magického zoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým. Ten má za úkol jediné. Zastavit Grindelwaldovo řádění stůj co stůj. 

Film se odehrává pět let po událostech druhého dílu, přičemž na HBO Max přichází čtyřicet dní po kinopremiéře. Jedná se tak o druhý film od Warner Bros., který se na službě objeví takřka po měsíci od své premiéry. Tím prvním byl Batman od Matta Reevese s Robertem Pattinsonem v hlavní roli.