Fanoušci hororů a galonů krve, zbystřete. Už na jaře příštího roku k nám totiž dorazí další díl legendární hrůzné série Evil Dead, kterou v 80. letech vytvořil Sam Raimi. Jeho první film zaznamenal takový úspěch, že na něj vznikla nejen dvě pokračování, ale i seriálový spin-off z roku 2015, který nesl název Ash vs Evil Dead. A určitě bychom také neměli zapomenout na reboot z roku 2013, který si vzal pod palec Fede Alvarez.

Tentokrát si však na sérii posvítil zase jiný filmař. A to Lee Cronin, který nám nadělí snímek jménem Evil Dead Rise. Na něm mimo jiné pracoval i Bruce Campbell, slavný představitel Ashe z Raimiho trilogie a výše zmíněného seriálu, nicméně už pouze v roli producenta. A právě on se nedávno pochlubil vůbec první pořádnou fotkou z chystaného filmu, kterou si můžete prohlédnout níže.

O samotném příběhu toho stále moc nevíme, ale údajně se hlavními hrdinkami stanou dvě sestry jménem Ellie (Alyssa Sutherland) a Beth (Lilly Sullivan), které se z jakéhosi důvodu před lety nerozešly v dobrém. Po uplynutí několika let se z Ellie stává matka tří dětí, přičemž se svou ségrou se znovu shledá za poměrně dost nešťastných okolností. Najdou totiž starý dobrý Necronomicon Ex-Mortis, knihu mrtvých, skrze kterou nechtěně povolají na svět démonickou entitu, jež jim bude dělat ze života peklo.

Už také víme, že valná většina filmu by se měla odehrávat uvnitř mrakodrapu v Los Angeles, jenž bude patrně plný démonických zombíků, kterým se říká Deadites. Jednoho z nich si můžeme prohlédnout právě na výše uvedené fotce. A co si budeme povídat, opravdu vypadá jako Alyssa Sutherland, která hraje Ellie. Že by se maminka vrátila k dětem? 

Pokud předchozí díly ze série znáte, tak asi víte, že Evil Dead 2, Armáda temnot a seriál Ash vs Evil Dead okořenil také humor. Zde bychom však s ničím takovým počítat neměli. Už před rokem, kdy skončila hlavní část produkce, Bruce Campbell v rozhovoru pro BlairWitch.De prohlásil, že tentokrát se bude jednat o vážný a temný horor, který se bude od svých předchůdců v mnohém lišit.

Taktéž můžeme počítat s tím, že se bude jednat o pořádně krvavou podívanou. Režisér Lee Cronin uvedl, že pro celý film bylo využito až 6500 litrů falešné krve. Budeme každopádně filmu držet palce, aby se mohl hrdě postavit vedle svých předchůdců.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Gabrielle Echols, Morgan Davies, Mia Challis a Nell Fisher.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 4. 2023.