Spousta autorů se při tvorbě fantasy děl obrací na různé starodávné mýty a mytologie. Nejvíce asi můžeme znát tu severskou, která zažívá v zábavním průmyslu obrovský boom. Ale například takovou keltskou mytologii moc nevídáme a je to rozhodně škoda, když se dá vcelku říci, že je nám velmi blízká. Tohoto problému se rozhodl ujmout australský tvůrce komiksů a ilustrátor Isaac George, který pracuje na komiksovém projektu s názvem Bronwyn - The Further Adventures.

Přečtěte si také: Už zajtra vychádza Audible verzia Sandmana nahovorená Jamesom McAvoyom

V současné době tento autor spustil na Kickstarteru kampaň, ve které vybírá finanční podporu na vydání prvního sešitu. Ten nás zavede do role keltské válečnice s jménem Bronwyn, jež se musí tváří v tvář utkat s bájnou Kelpií. Pro ty z vás, kteří o Kelpii nikdy neslyšeli. Jedná se o vodního ducha, jenž se dokáže libovolně měnit do všech různých podob. V keltských legendách je nejčastěji popisována jako černý kůň.

Bronwyn - The Further Adventures je jezdím z těch menších Kickstarterových projektů, který musí bojovat o každý dolar a sám tvůrce nemá jistotu, jestli kampaň vůbec vyjde. Za první den bylo vybráno 49 $. Autor však na úspěch požaduje pouhých 698 $, takže to vypadá, že by se ten zbytek mohl za dalších 29 dnů vybrat. My Isaacovi držíme palce, protože jak je zmíněno na začátku, komiksů s keltskou mytologií moc není.

Digitální kopie nebude nejspíše vůbec k dispozici. To však nevadí, protože se autor rozhodl zasílat ceny po celém světě. Fyzická verze bude k dispozici ve dvou různých obálkách, které se nebudou lišit cenou. Zaplatíte za ni pouhé 4 $. Dražší úrovně odměn budou pak navíc obsahovat sketchbook nebo behind the scenes. Své odměny by se backeři měli dočkat v září/septembri 2020. Na bližší informace o projektu se můžete podívat zde.