Na letošním filmovém festivale v Benátkách zabodoval především nový film slavného filmaře (a depkaře) Darrena Aronofskyho, který nese název The Whale. V hlavní roli se zde objevil Brendan Fraser, který svým hereckým výkonem publikum na festivalu natolik ohromil, že si tím vysloužil až šestiminutový aplaus ve stoje. Filmoví fanoušci se tak nemohou dočkat, až se film od studia A24 dostane také do kin. A menší ochutnávku jsme konečně dostali v podobě prvního oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na téměř třistakilového učitele angličtiny středního věku jménem Charlie (Fraser), který se znovu snaží navázat kontakt se svou sedmnáctiletou dcerou.

Charlie totiž opustil svou rodinu kvůli jinému muži, který byl nějakou dobu jeho milencem. Když pak ale nečekaně zemřel, Charlie se z bolesti ztráty a pocitu viny začal nesmírně přejídat. Nyní tak opět hledá cestu zpět ke své rodině. Aronofsky tak se snímkem chce nahlédnout do mysli a srdcí lidí, kteří se musí dennodenně potýkat se svou obezitou.

Film bude zároveň adaptací stejnojmenné divadelní hry od Samuela D. Huntera, který se zároveň postaral o scénář. Jak se zdá, The Whale je pro Frasera opravdu majestátní comeback se vším všudy. Jeho výkon si zatím pochvalují i kritici, přičemž dokonce už je zde jistá šeptanda o tom, že herec by za něj mohl být klidně nominován na Oscara. 

Už podle traileru je jasné, že The Whale patrně žádná veselá podívaná nebude, ale vzhledem k tomu, že to natočil Aronofsky, tvůrce filmů jako Requiem za sen, Wrestler a Černá labuť, tak se rozhodně o žádné překvapení věru nejedná. Režisér se tak po pěti letech vrací zpátky na scénu, jeho posledním filmem bylo mysteriózní/psychologické drama matka! s Jennifer Lawrence a Javierem Bardemem v hlavních rolích.

Dále se chystaném dramatu objeví herci jako Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton, Sathya Sridharan a Huck Milner.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 9. 12. 2022.