Mladý americký režisér Damien Chazelle má za sebou zatím jen čtyři celovečerní filmy, ale už teď je považován za jednoho z nejtalentovanějších filmařů Hollywoodu. Je například zodpovědný za úspěšné snímky jako Whiplash, První člověk a La La Land, za který v roce 2017 dokonce vyhrál Oscara v kategorii Nejlepší režie.

Momentálně tak Chazelle připravuje svůj další film, který ponese název Babylon, odehrávat by se měl v Hollywoodu dvacátých let minulého století, přičemž by se měl zaměřit na končící éru němých filmů. A díky Vanity Fair jsme se konečně dočkali řady nových fotek, které si můžete prohlédnout níže. Zároveň to také znamená, že první pořádný oficiální trailer by měl být už za rohem. Fotky tak odhalují naprosto parádní a sympatické herecké obsazení, tudíž se máme opravdu na co těšit. 

Hlavní postavy si ve snímku zahrají Brad Pitt a Margot Robbie. Pitt ztvární velkou filmovou celebritu Jacka Conrada, který je inspirován známou tváří němých filmů, tedy americkým hercem Johnem Gilbertem. Robbie si zas zahraje vycházející hvězdu Hollywoodu jménem Nellie LaRoy, která je zas založená především na herečce jménem Clara Bow. Mezi další inspirace ale také patří například Jeanne Eagels, Joan Crawford a Alma Rubens.

Dále si ve snímku zahraje Bully Magu-… ehm, tedy Tobey Maguire, který zas má ztvárnit samotného Charlieho Chaplina. Též se můžeme těšit na Maxe Minghella, kterého mnozí znají především ze seriálu Příběh služebnice. V Babylonu si herec má zahrát Irvinga Thalberga, jednoho z nejznámějších hollywoodských producentů oné doby.

Připravte se taky na opravdu pořádnou stopáž. Snímek má mít údajně přes tři hodiny, takže nás opravdu čeká podívaná se vším všudy. Chazelle se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na hudbě navíc opět pracoval jeho dobrý přítel Justin Hurwitz, který v roce 2017 získal Oscara za film La La Land v kategorii Nejlepší hudba.

Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Li Jun Li, Jovan Adepo, Katherine Waterston, Flea, Samara Weaving, Lukas Haas, Rory Scovel, P.J. Byrne, Spike Jonze, Chloe Fineman, Jeff Garlin a Jean Smart.

Oficiální premiéra v českých kinech je stanovená na 19. 1. 2023.