Obrovský svět kultovní karetní série Magic: The Gathering, která baví masy lidí již od roku 1993, se opět objeví v nové komiksové sérii. Komiksové vydavatelství Boom! Studios v tomto týdnu oznámilo novou spolupráci se společností Wizards of the Coast LLC pod licencí Hasbro, Inc., aby mohlo začít vydávat nové komiksy a grafické romány z tohoto oblíbeného světa. Celý line-up odstartuje komiksová série s jednoduchým názvem Magic.

Přečtěte si také: Z Wizards of the Coast odišiel ďalší freelancer kvôli rasizmu, spoločnosť z rovnakého dôvodu mení svoje hry

Na ní pracují čtyři komiksový umělci. Realizační tým, který se skládá ze scénáristy Jeda MacKaye (Avengers: Mech strike), kreslíře Iga Guary (Marvel’s Ghost-Spider), koloristky Arianny Consonni a letterera Eda Dukeshirea, by měl přinést úplně nový pohled Planeswalkery.

Celý děj série Magic se bude odehrávat napříč celým známým multiversem a čtenářům představí legendání Planeswalkery, kteří dokážou využít surovou sílu magie a cestovat napříč vzdálenými říšemi. Vše začne perfektně koordinovaným pokusem o vraždu gildovních vůdců Ral Zareka, Vrasky a Kayi, který otřese celou Ravnicou a nechá život Jacee Belerena viset na vlásku. Vzniklé nebezpečí nezačne ohrožovat jen tři hlavní guildy, ale celou Ravnicu.

Všichni tři gildoví vůdci budou muset nepozorovaně proniknout do divokého Zendikaru, aby zde nejen vytvořili novou alianci, ale také odhalili, proč se všichni Planeswakeři stali terčem vražedných útoků. Jejich cesta je zavede k jedné z nejzáhadnějších postav z historie univerza Magic.

První číslo nové komiksové série Magic by Boom! Studios mělo vydat již 7. dubna/apríla 2021. Vydání se zatím týká jen anglicky mluvících zemí. Česká verze zatím není ohlášená, avšak v minulosti některé komiksy ze světa Magic: The Gathering vydávalo nakladatelství CREW. Je tedy velice pravděpodobné, že se tato nová série někdy objeví i u nás s českou lokalizací.