V roce 2017 se na plátnech kin objevil akční komediální film The Hitman's BodyguardRyanem Reynoldsem (Deadpool) a Samuelem L. Jacksonem (Pulp Fiction) v hlavních rolích. Snímek divákům představil velmi vtipný příběh o vyhlášeném bodyguardovi (Ryan Reynolds) a nájemném zabijákovi (Samuel L. Jackson), po jehož krku jde běloruský prezident.

Přečtěte si také: Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds v novej animovanej sérii Futha Mucka

I když film nenabídl kdovíjak vypracovanou zápletku a scénář, mnohé z nás pobavila neustála akce, množství situačního humoru, a hlavně samotný Samuel L. Jackson, který ze sebe dostával tuny vtipných hlášek zakončené jeho kultovním slovíčkem „motherfucker“.

Film The Hitman's Bodyguard měl prostě úspěch a není divu, že tvůrci pomýšleli na samotné pokračování. Oznámení sequelu přinesla zábavní společnost Lionsgate na konci letošního/března marce 2021 na sociálních sítích. Pokračování ponese název Hitman's Wife's Bodyguard a jak již název napovídá, Ryan Reynolds bude tentokrát chránit nejen Samuela L. Jacksona v roli Daria Kincaida, ale taktéž jeho manželku, kterou již v prvním dílu ztvárnila Salma Hayek (Desperado).

Filmový hype na sebe nenechal dlouho čekat a po krátké chvíli od oznámení jsme se dozvěděli další informace. Během včerejšího dne se na různých YouTube kanálech začal objevovat první oficiální trailer se dvouminutovou stopáží, který představuje děj, jehož hlavní součástí bude opět akce a všudypřítomný humor.

Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) má po událostech předchozího filmu psychické problémy a každý den se mu ve snech objevuje Darius Kincaid (Samuel L. Jackson). Psycholožka mu doporučí, aby se této náročné práce vzdal a odjel na dovolenou. Michael si dovolenou užívá, tedy do chvíle, než se u hotelového bazénu objeví manželka Daria Kincaida (Salma Hayek), po které jde banda vrahů. Michael se od ní dozví, že Darius byl unesen mafií a je v nebezpečí. Michaelův klidný život se tedy opět změní na obrovskou akční jízdu, ve které bude stát prosti šílenému mafiánskému bossovi (Antonio Banderas).

Scénář a režii sequelu mají opět na starosti Tom O'Connor (Nezahrávej si s ohněm) a Patrick Hughes (Expendables 3). Jak jsme již několikrát zmiňovali, v hlavních rolích se objeví Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson a Salma Hayek. Dále se můžete těšit na Toma Hoppera (Umbrella Academy), Franka Grilla (Boss Level), Morgana Freemana (Vykoupení z věznice Shawshank), Antonia Banderase (Desperado) a další.

Film Hitman's Wife's Bodyguard (Zabijákova žena & bodyguard) by se měl v kinech objevit již 16. června/júna 2021. Otázkou však je, jestli v této době budou samotná kina vůbec otevřená.