Film Suicide Squad pod taktovkou Jamese Gunna vyjde v kinech a na HBO Max již 6. srpna. Autor nás na film láká další upoutávkou, která je ohromně zajímavá. Kromě hromady zcela nových záběrů nám představil i motivace postav a nastínil různé vztahové sounáležitosti mezi jednotlivými členy formace Task Force X. Dokonce již známe i hlavní zápletku.

Například víme, že takový Robert DuBois alias Bloodsport (Idris Elba) byl uvězněn, protože postřelil Supermana kulkou z kryptonitu. Tato událost přesně kopíruje komiksy, kdy kryptonické náboje dostal DuBois od Supermanovho arch nemesise Lexe Luthora. Sami jsme zvědaví, jestli Lex v podání Jesse Eisenberga nebude mít ve filmu nějaké menší cameo, kde by například náboje Bloodsportovi předával. Třeba dojde i na samotné postřelení Supermana.

Zajímavé je i to, že se DuBois k Suicide Squad přidá až poté, co Amanda Waller (Viola Davis) pohrozí Bloodsportovi jeho vlastní dcerou. Dávno už víme, že právě postava Bloodsporta má nahradit Deathshota (Will Smith), ale trochu nás mrzí, že je opět použitá stejná formule k naverbování do týmu skrze dceru. Zajímavě se jeví i na vztah mezi DuBoisem a Ratcatcher 2 (Daniela Melchior). O té se režisér říká, že je srdcem celého filmu a jednou z nejdůležitějších postav.

James Gunn se pro IGN vyjádřil například i k tomu, na co odkazuje nový černočervený kostým pro Harley Quinn (Margot Robbie). Není to návrat ke komiksovým kořenům, jak jsme si mysleli, ale kostým čerpá především z videoherní série Batman: Arkham a to konkrétně z druhého dílu Arkham City. Co se týče Harley, tak v traileru jsme si mohli všimnout, že mezi ní a Rickem Flaggem (Joel Kinnaman) dochází k jistému vztahovému napětí. 

Konečně byla oficiálně odhalena i hlavní zápletka filmu. Sebevražedný oddíl se totiž vydá zničit veškerou techniku týkající se projektu Starfish a jak víme, tohle vše se trochu zvrhne a my se tak můžeme těšit na mimozemského parazita Starro. Určitě s jeho příchodem (nebo zrozením) bude mít co do činění samotný Thinker (Peter Capaldi).

James Gunn zmínil i poselství celého filmu. Film by se měl nést v duchu záchrany lidství, a to i v bytostech, které lidmi nejsou ani zdaleka. Narážel tak jednoznačně na dvojici King Shark (Sylvester Stallone) a Weasel (Sean Gunn). Především o Weaselovi se autor vyjádřil, že je sotva více než zvířetem a nemá takřka ponětí, co se okolo něj děje. Je to velký rozdíl oproti jiným CGI postavám, jako je třeba Groot nebo Rocket z Guardians of Galaxy, které James Gunn také přivedl na filmová plátna. 

Trailer i s následným komentářem režiséra nabízí mnoho zajímavých informací a my se na film těšíme víc a víc. Jestli jste doteď neviděli naše video ohledně všech postav, které se objeví v Suicide Squad, tak budeme rádi, když to napravíte. A na začátku srpna se všichni uvidíme v kině na Sebevražedném oddílu od Jamese Gunna.