V roce 1988 jsme se dočkali prvního dílu legendární trilogie Bláznivá střela, ve které zazářil oblíbený Leslie Nielsen jako poručík Frank Drebin. Za celou trilogii je zodpovědné filmařské trio, které je známé pod zkratkou ZAZ. Tvoří ho Jim Abrahams, David Zucker a jeho mladší bratr Jerry Zucker. Všichni tři jsou považováni za krále filmových parodií, kteří pracovali téměř na všech projektech společně. Trilogie Bláznivé střely je však obzvlášť oblíbená za svůj nadsázkový a občas i šílený humor, parodování hollywoodských Noir filmů, plus i za výkon Leslieho Nielsena. Těžko si v roli Franka Drebina představit někoho jiného. Ovšem přesně o to se patrně pokusí studio Paramount, které údajně chystá kompletní reboot celé své trilogie. Studio už má také vyhlídnutého herce, který by mohl po Nielsenovi zaujmout místo. 

Pletly se vám někdy jména Leslie Nielsen a Liam Neeson? Tak to rozhodně nejste sami. Paramount má patrně škodolibý smysl pro humor, protože právě Liam Neeson by měl v připravovaném rebootu ztvárnit hlavní roli. Kromě studia Paramount chce do hlavní role Neesona obsadit i herec a režisér Seth MacFarlane, který se má o celý reboot postarat. MacFarlane je zodpovědný nejenom za animované seriály jako Griffinovi a Americký táta, ale také i za sci-fi sérii The Orville, kde ztvárňuje jednu z hlavních rolí. Zatím však není nic potvrzeno, Neeson má o roli teprve jednat, každopádně v rozhovoru pro People (the TV Show!) řekl následující:

,,Oslovili mě Seth McFarlane a Paramount Studios, zda bych s nimi nechtěl vzkřísit Bláznivou střelu. Buď to zcela ukončí moji kariéru, nebo ji zas posune úplně jiným směrem. Upřímně nevím.“

Je rozhodně pravda, že Liam Neeson se v mnoha komediálních snímcích neobjevil. V posledně době hraje především v akčních thrillerech, které nějakým tím humorem rozhodně neoplývají. Bylo by tudíž rozhodně zajímavé sledovat, nakolik by si poradil s parodiemi. 

I když je Liam Neeson obecně populárním hercem, mnoho fanoušků pociťuje určitou skepsi o tom, zda by se pro roli Franka Drebina hodil. Další otázkou také je, jakým směrem se budou chtít tvůrci s chystaným rebootem vydat. To bychom se snad měli dozvědět ještě v průběhu letošního roku. Je přeci jenom také možné, že Neeson nakonec roli odmítne.

Ocenili byste kompletní reboot Bláznivé střely?