Kdybychom řekli, že byl první trailer anime série Blade Runner: Black Lotus přijat dost vlažně, hovořili bychom o celé situaci ještě dost mírně. Přestože vizuální stránka na první pohled vychází z originálního filmu Blade Runner z roku 1982, mnoha fanouškům se nelíbil nevhodně zvolený hudební doprovod či příliš akční sled záběrů, nemluvě o jejich obsahu.

Nedlouho po vydání prvního traileru však došlo na zveřejnění úvodní znělky seriálu, která alespoň některé příznivce slavného snímku režiséra Ridleyho Scotta uklidnila, a nyní tu máme další trailer, který by snad mohl uklidnit i ten zbytek.

Přestože ani v novém traileru nechybí nějaká ta akce, celkově láká na mnohem pomalejší, promyšlenější zážitek, který není jen neustálým sledem honiček a zápasů. Kromě hlavní hrdinky a jejího příběhu dostává tentokrát více prostoru například typická atmosféra města či hrstka dalších postav, a to za doprovodu o poznání adekvátnější hudby. Samozřejmě nesmí chybět ani některé ikonické prvky, například vzdušná vozidla nebo zařízení na Voight-Kampffův test.

Blade Runner: Black Lotus tak konečně vypadá jako projekt určený fanouškům nejen originálního filmu, ale také pokračování Blade Runner 2049 z roku 2017 či kultovní herní adventury od studia Westwood, vydané v roce 1997. Někdo by mohl namítnout, že by projektu více slušel styl krátkého animovaného filmu Black Out 2022, který doprovázel Blade Runner 2049. Nic to však nemění na tom, že je nyní Black Lotus prezentován důstojným způsobem, který už snad nebude na YouTube sbírat vyrovnaný počet lajků a dislajků.

Doufejme, že v nás podobně pozitivní dojem zanechá také výsledná série o 13 epizodách. Premiéra seriálu Blade Runner: Black Lotus, dostupná přes Adult Swim, je nyní stanovena na 13. listopadu/novembra 2022.