Máme zde další box office okénko, ovšem tentokrát nepříliš poutavé, protože za poslední týden ve světových tržbách k ničemu velkému nedošlo. Za zmínku stojí hlavně to, že MCU snímek Black Panther: Wakanda Forever znovu o víkendu ovládl domácí box office, přičemž vydělal dalších 11 milionů dolarů. Celosvětově tak má na kontě již přes 767 milionů, čímž se mu podařilo v žebříčku tržeb za rok 2022 posunout na šesté místo, na sedmé tak šoupla čtvrtého Thora, který se zastavil na 760 milionech.

Black Panther: Wakanda Forever se tak stává druhou komerčně nejúspěšnější marvelovkou roku, prvenství už bude zcela bezpochyby patřit snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, který má na kontě přes 955 milionů. Minulý víkend byl také určitě tím posledním, kterému vládl Black Panther, protože už za několik dní zamíří do kin nejočekávanější snímek posledních několika let. 

A tím je samozřejmě pokračování Avatara, které ponese podtitul The Way of Water. Od druhého dílu velkolepé sci-fi, o kterou se opět postaral James Cameron, se toho očekává opravdu hodně.

Odhaduje se, že po zahajovacím víkendu by mohl snímek vydělat pouze v domácím box officu až 200 milionů dolarů, o tom se každopádně přesvědčíme přesně za týden. Jak už nějaký ten pátek víme, Cameron prohlásil, že film bude považovat za komerční úspěch pouze v případě, že se dostane do pětice nejvýdělečnějších snímků všech dob, to znamená, že druhý Avatar by měl celosvětově vydělat minimálně 2 miliardy dolarů.

Úspěch v tržbách možná také ovlivní budoucnost celé značky, pokud by druhý Avatar v kinech tolik neválel, Cameron uvedl, že jeho plán o pětidílné sáze by mohl ztroskotat, přičemž série by tak mohla být ukončena už po třetím díle. 

Ale vzhledem k tomu, že snímek dostal zelenou také v Číně, tedy v jednom z nejspolehlivějších zlatých dolů pro Hollywood, tak bychom se toho zas až tolik neobávali.

Avatar: The Way of Water vejde do našich kin již tento čtvrtek, tedy 15. 12. 2022. V následujících týdnech tak budeme v box office okénku mluvit především o něm.