Asi bylo jasné, že v dnešním pondělím box office okénku budeme mluvit především o novém DCEU přírůstku, kterým je samozřejmě Black Adam. Ten totiž momentálně drtí kina všude po světě, přičemž momentálně má kontě již 140 milionů dolarů. A vzhledem k tomu, že se jedná o zbrusu nového DCEU (anti)hrdinu, který si teprve musí utvořit pořádnou fanouškovskou základnu, se rozhodně jedná o parádní úspěch.

S takovými tržbami už Black Adam například překonal letošní filmy jako Smrt na Nilu a Kde zpívají raci, přičemž také začíná opravdu silně dýchat na záda pátému Vřískotu, který vydělal jen o několik desítek milionů víc. Je ale jasné, že v následujících týdnech bude slavný DC drsňák v onom box office žebříčku stoupat výše. Jen v domácím prostředí, tedy v Severní Americe, vydělal film 67 milionů, čímž zcela bezkonkurenčně ovládl uplynulý víkend. 

Co se týče samotných reakcí, tak Black Adam boduje spíše u diváků, kritiky si příliš nezískal. Mnozí mu vyčítají velice děravý scénář a nezajímavé postavy. Další ale zas tvrdí, že Black Adam je závan svěžího vzduchu, který DCEU nutně potřebovalo.

Co se týče dalších tržeb, tak v domácím prostředí se na vzdáleném druhém místě umístila romantická komedie Vstupenky do ráje s Georgem Clooneym a Julií Roberts v hlavních rolích, která po víkendu vydělal přes 16 milionů. Na třetím místě se s osmi miliony umístil snímek Smile, který se i nadále může chlubit statusem jednoho z nejúspěšnějších hororů roku. 

Očekává se, že Black Adam bude bodovat i nadcházející víkendy, alespoň tedy do příchodu druhého dílu Black Panthera jménem Wakanda Forever, který bude premiérovat 10. 11. 2022.

A na co zajít do kina tento týden? V první řadě byste mohli dát šanci slibně vyhlížející krimi komedii jménem Vražda v Londýně, kde se v hlavních rolích představí Sam Rockwell a Saoirse Ronan.

Pokud chcete další hororovou nálož, tak se na vás také bude těšit snímek Ďáblova kořist, kde zabrouzdáme do tajů exorcismu. Oba dva snímky vejdou do kin ve čtvrtek, tedy 27. 10. 2022.

Už jste Black Adama viděli? Co na něj říkáte?