Netflix přichází se seriálovou adaptací biografického bestselleru od Stephanie Land, jejíž název zastřešuje realitu matky samoživitelky zápasící s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Desetidílná série Služka (v originále Maid) se nedávno představila v oficiálním teaseru. V roli ženy, která pro zdroj obživy začne pracovat jako uklízečka, se ocitá Margaret Qualley.

V raně dospělých letech byly plány Alex (Qualley) narušeny nečekaným těhotenstvím. Touha vymanit se z kořenů jejího rodného města na sklonku severozápadním Pacifiku, aby mohla studovat na univerzitě a splnila si svůj sen stát se spisovatelkou, musela ustoupit do pozadí na úkor zajištění důstojných životních podmínek pro svou dceru. Mladá matka se tedy společně s dcerou vydává na pouť nepříliš dobře placeného domovního úklidu, a to nejen aby se uživila, ale také aby unikla před násilným manželstvím.

Mladá služka prozkoumává svět americké vyšší střední třídy a realitu toho, co skutečně obnáší starost o sídla zbohatlíků. Když se začíná prodírat pod povrch životů svých klientů, vidí zde výpovědi o jejich smutku a lásce, což ji motivuje k tomu, aby začala hledat naději na své vlastní cestě a v knize, jež odráží příběh o bezstarostné ženě žijící v krásném velkém domě jako z obálky časopisu, kde se každé ráno budí s výhledem na oceán a pocitem, že existuje jenom pro ni. Autorská vize představující nedalekou budoucnost, nebo pouze nesplnitelný sen matky samoživitelky bojující s chudobou?

Na tuto otázku odpoví biografické drama Služka přesně v pátek 1. října 2021, kdy se desetidílná série objeví na kartě Netflixu. Vedle hlavní protagonistky se v dechberoucím konfliktu sociálních vrstev ukáží také Billy Burke, Andie MacDowell, Anika Noni Rose nebo Nick Robinson. Za adaptací stejnojmenné knihy stojí Molly Smith Metzler