Legendární thriller Vrána z roku 1994 se nakonec toho rebootu přeci jenom dočká. Původní příběh se točí kolem Erica Dravena, hudebníka, který je ve svém městě spolu se svou snoubenkou zavražděn pouličním gangem. Rok po smrti je ale Draven vzkříšen a vydává se tak na honbu za pomstou, přičemž k tomu využívá své nadlidské schopnosti, aby bylo spravedlnosti učiněno zadost. Snímek proslul nejenom svou úžasnou temnou atmosférou a stylizací, ale bohužel také díky smrtící tragédii na place, která potkala herce Brandona Lee. V budoucnu se tak dočkáme zbrusu nové verze příběhu. A také už známe jméno herce, který charismatického Dravena ztvární – bude jím Bill Skarsgård.

Skarsgård ve filmech působí už od svých desíti let, ovšem tehdy to bylo především v jeho rodném Švédsku. Velkou pozornost Hollywoodu na sebe upoutal až poté, co ztvárnil roli strašlivého klauna Pennywise v úspěšné filmové adaptaci hororu To. Následně na to se herec objevoval ve známých snímcích jako Deadpool 2, Ďábel a Eternals. O scénář se postará Zach Baylin, který byl letos nominován na Oscara v kategorii Nejlepší původní scénář za snímek Král Richard: Zrození šampionek. Režie rebootu se zas ujme Rupert Sanders, který je například zodpovědný za poměrně nedoceněné dospělejší pojetí pohádky o Sněhurce, jež neslo název Sněhurka a lovec. 

Cesta vývoje rebootu na Vránu byla během let nesmírně trnitá. Započala v roce 2008, kdy režisér Stephen Norrington odhalil, že plánuje napsat a zrežírovat zbrusu novou verzi. Kvůli nejrůznějším komplikacím se ale celý projekt dostal do vývojářského pekla. V roce 2016 to vypadalo, že by reboot mohl nakonec natočit Corin Hardy, přičemž Dravena by si zahrál Jason Momoa. Ten dokonce i prošel testováním make-upu pro film. V roce 2018 však oba od projektu odstoupili. Tak uvidíme, zda se nynějšímu týmu tentokrát poštěstí.

Ocenili byste reboot Vrány?