Bill Murray a Eddie Murphy patří k největším filmovým hvězdám osmdesátých let ve Spojených státech. Zatímco Murrey lovil duchy v prvních dvou dílech Krotitelů duchů od Ivana Reitmana, Murphy zas pronásledoval zločince jako energický Policajt v Beverly Hills. Ne mnoho lidí ale ví, že oba dva herce měl vyhlídnuté výše zmíněný Ivan Reitman, kterého napadalo natočit hranou verzi Batmana. Maskovaného ochránce Gothamu měl v jeho představách ztvárnit právě Bill Murray, přičemž Eddie Muprhy by si zahrál jeho komiksového parťáka Robina. A jelikož Murray byl se známým režisérem, který byl původně z Československa, dobrým kamarádem, na nabídku nakonec opravdu kývnul. Pak už zbývalo jen dostat na palubu Murphyho, nicméně s ním se vyskytly určité problémy. 

V rozhovoru pro Yahoo Entertainment dostal Bill Murray otázku, proč vlastně onen film o Batmanovi nikdy nevzniknul. Herec sdělil, že Murphy nechtěl hrát Robina. Výměna rolí však nebyla možná, protože Murray Robina zásadně odmítal hrát také.

,,Mluvil jsem o tom s Murphym, ale ten chtěl hrát Batmana. A tím vlastně celá konverzace skončila. Já jsem ale nikomu Robina hrát nechtěl. Možná bych to vzal někdy dřív, když jsem ještě byl kluk. Ale v osmdesátých letech pro to bylo už příliš pozdě. Navíc bych stejně nemohl vystát ten kostým. Eddie a já vypadáme ve fialové dobře. Ale v červeno-zelené vypadám jak jeden ze skřítků Santy Clause. Celá ta produkce vypadala zkrátka hrozně marně. Bylo jasné, že k ničemu takému nedojde.“

Reitman se ale údajně nevzdával vize natočit vlastního Batmana, přičemž se jí nějakou dobu držel. Nakonec to ale zabalil i on sám, přičemž se rozhodl, že bude věnovat svou pozornost jinému projektu, ze kterého se eventuálně vyklubali první Krotitelé duchů z roku 1984. 

Na hranou verzi Batmana si tak komiksoví fanoušci v osmdesátých letech museli ještě několik let počkat. A jak víme, v roce 1989 nastupuje na scénu Tim Burton, který do role Batmana nakonec obsadil Michaela Keatona. Burtonova verze byla však mnohem temnějšího rázu, přičemž lze předpokládat, že se hodně lišila od vize, kterou měl pro Batmana Reitman. Ten chtěl totiž Batmana natočit v komediálnějším pojetí. Ovšem i když by Reitmanův Batman byl možná zábavný, Burtonovo pojetí zcela přetvořilo filmové zobrazení netopýřího ochránce Gothamu, přičemž připravilo cestu pro mnohem dramatičtější verze, jako je například trilogie o Temném rytíři a nový The Batman.

Líbilo by se vám toto herecké duo v roli Batmana a Robina?