V loňském roce obletěla celý svět smutná zpráva o tom, že slavný Kentaro Miura zemřel, což rozhodně zarmoutilo nejedno srdce. 6. 5. zemřel na akutní disekci aorty. Celý rok se zdálo, že spolu s ním zemřel i velmi oblíbený Berserk, který se nepropsal jen do srdcí fanoušků, ale svou stopu zanechal i v několika hrách, hlavně v těch od FromSoftware. Nová zpráva ale trpký konec vyvrací, přičemž se znovuvydáváním mangy přichází mladý tým Young Animal, který převezme jeho odkaz.

Podle slov týmu, Miura zanechal po sobě několik poznámek pro případ, aby Berserk mohl pokračovat dál na své pouti. Jeho dlouholetý přítel Kouji Mori bude dohlížet na to, aby se Berserk vrátil do výroby. Studio tedy pilně pracuje na produkci několika dílů a už brzy by se světu mělo ukázat šest kapitol, které dokončí rozjetý fantazia ark/Elf Island. První číslo vyjde už v červnu. Poté budou samozřejmě pokračovat novým arkem.

Je to dobrá, nebo špatná zpráva? To necháme posoudit vás. Spousta lidí by si přálo, aby na tento poklad už nikdo nesáhl a nechal práci nedotčenou, aby si zachovala tvář. Případně ještě hůř, aby neztratila svojí tvář, jako se to stalo nejmenovaným titulům.

Na druhou stranu, spousta z nás je zvědavá, jak tahle pouť skončí a dopadne a co vlastně čeká na konci příběhu. Můžeme jen doufat, že autorův nejlepší přítel Kouji Mori odvede dobrou práci a nesejde z připravované cesty.

Měli by podle vás nedokončené mangy přebírat jiní autoři, aby je dovedli až do cíle? Nebo je lepší zanechat tvůrcův odkaz nezměněn a nechat lidi, ať si domýšlí příběhy?