Pokud by se měla sestavit Top 10 nejlepších a nejtalentovanějších britských režisérů současnosti, zcela bezpochyby by do ní měl patřit i Paul Greengrass. Ten světu nadělil naprosto úchvatné a dechberoucí snímky jako Krvavá neděle, Let číslo 93 a Kapitán Phillips. Ale kdybychom měli zmínit dva filmy, kterými se obzvlášť proslavil, bezpochyby to budou parádní kousky Bournův mýtus a Bourneovo ultimátum. Oba dva snímky jsou součástí jedné z nejlepších akčních filmových sérií všech dob, ve které hlavní roli extrémně schopného agenta s amnézií ztvárnil Matt Damon. A pokud jste fanoušky slavného režiséra i vy, tak pro vás máme skvělou zprávu. Britský filmař totiž připravuje svůj zbrusu nový snímek, který ponese název The Hood. Hlavní roli v něm má ztvárnit Benedict Cumberbatch. 

Příběh se má odehrávat během rolnické vzpoury v Anglii, přičemž se bude točit kolem jistého farmáře, který se stane vůdcem povstání. Podívat bychom se tak měli do Anglie 14. století. Údajně tak máme očekávat podívanou, která bude takovým mixem Statečného srdce a Gladiátora. Bude to vůbec poprvé, co se Greengrass vydá tak hluboko do minulosti, téměř všechny jeho filmy se totiž odehrávají primárně ve 20. a 21 století.

Greengrass se postará jak o režii, tak i o scénář. Je také otázkou, kdo se ještě ke Cumberbatchovi připojí. Je možné, že obsazení ještě obohatí Tom Hanks, se kterým už režisér natočil výše zmíněného Kapitána Phillipse a svůj poslední film jménem Zprávy ze světa. The Hood má být financován a produkován společností Cross Creek Pictures. Na datum oficiální premiéry si ale ještě budeme muset počkat.