I nadále pokračující agrese Ruska vůči svému suverénnímu sousedovi nezanechala chladnými také mnohé hollywoodské celebrity, v rámci čehož tak Ukrajině vyjádřily svou podporu. Rusko, jež se i nadále snaží prezentovat jako nebohé neviňátko, které ve skutečnosti za nic nemůže, tak nedávno zveřejnilo seznam 25 Američanů, kteří dostali doživotní zákaz vstupu do země. Mezi nimi jsou i slavní herci Ben Stiller a Sean Penn, kteří v minulých měsících Ukrajinu sami navštívili.

Stiller na Ukrajinu dorazil během června, přičemž se i setkal s prezidentem Volodymyrem Zelenským, kterému řekl, že ho považuje za svého hrdinu. Následně také slavný představitel Zoolandera a „Grega“ Jebala navštívil uprchlíky v Kyjevě a v okolí města. Ve svém videu na Instagramu tak prohlásil například následující:

„Potkávám zde lidi, kteří byli zasaženi válkou, a naslouchám jim, jak jim změnila život. Válka a násilí ničí lidi na celém světě. Nikdo se nerozhodne jen tak utéct ze svého domova. Usilovat o bezpečí je základní právo a musí být dodržováno pro každého.“

Sean Penn patřil mezi první hollywoodské herce, kteří Ukrajinu veřejně podporovali ještě před začátkem války. Do země dorazil už v únoru, kde momentálně natáčí svůj dokument, který se zaměřuje na ruskou invazi a strasti uprchlíků před válkou. Připravovaný dokumentární snímek je produkcí Vice Studios a bude též produkován ve spolupráci se společnostmi Endeavour Content a Vice World News.

Penn taktéž požadoval, aby Akademie dovolila Zelenskému promluvit na letošním předávání Oscarů (však také nutno připomenout, že Zelenskyj před vstupem do politiky působil jako herec a scenárista), v rámci čehož také vyzýval veřejnost k bojkotu celého ceremoniálu, pokud by vyšlo najevo, že se v něm ukrajinský prezident neobjeví. V minulosti se tak slavný herec o celém konfliktu vyjádřil následovně:

,,Domnívám se, že pan Putin udělal tu nejstrašnější chybu pro celé lidstvo. Prezident Zelenskyj a ukrajinský lid povstali jako historické symboly odvahy. Ukrajina je špičkou oštěpu pro demokratické objetí snů. Pokud ji necháme bojovat o samotě, duše Ameriky je ztracena."

Na konci jara Ukrajinu navštívila také Angelina Jolie, která se setkala s uprchlíky ve Lvově. Slavná a charismatická herečka se již dlouhodobě věnuje různým humanitárním projektům, přičemž svou podporu Ukrajině vyjádřila hned po vypuknutí války.