Koronavirus zasáhl filmový průmysl stejně jako kterýkoliv jiný, takže je vcelku normální, že se některých filmů dočkáme o něco později, než bylo plánováno. Disney už pár týdnů zpátky oznámilo změny premiér několika svých MCU adaptací (Black Widow, Eternals, Captain Marvel 2 a další) a teď se přidal i Warner Bros. se superhrdinskými filmy ze světa DC. Konkrétně se jedná o trojici Batman, Shazam a Flash.

Jak jsme vás už informovali, Batman, kterého je čtvrtina natočena, se z 25. června přesunul na 1. říjen 2021. Režisér Matt Reeves plánuje pokračovat s natáčením v Londýně, hned jak se uvolní bezpečnostní opatření, ale jestli to bude někdy v dohledné době, to samozřejmě nikdo neví.

Shazam! 2 se měl začít natáčet ještě letos, takže změna premiéry z 1. dubna 2022 na 4. listopad téhož roku, je taky pochopitelná.

Zajímavější je to s Flashem. Film, který měl vyjít už v roce 2018, ale natáčení bylo kvůli neustálým výměnám režisérů několikrát přerušeno, bude mít premiéru dřív, než bylo původně v plánu! Místo 1. července půjde do kin už 3. června 2022. Sice jde jen o měsíční rozdíl, ale uznejte, že v době, kdy se všechny premiéry oddalují, to vypadá zvláštně. Vysvětlení přitom může být jednoduché. Jak jsme už dříve psali, Kapitán Marvel 2 se v kinech nově objeví až 8. července 2022, což by bylo jen týden po původní premiéře Flashe. Vypadá to tedy, že se Warner jednoduše chce vyhnout souboji o diváky, který by po nedávném kontroverzním výstupu Ezry Millera nemusel pro Flashe dopadnout vůbec dobře.

Na který z chystaných superhrdinských filmů se nejvíc těšíte vy?