Nakladatelství Crew si pro své věrné čtenáře připravilo další novinku z edice DC Black Label. Díky této odnoži DC Comics mohou nejtalentovanější autoři tvořit příběhy nezávisle na komiksovou kontinuitu. Díky tomu mohly vzniknout impozantní díla, kterými bezesporu jsou Harleen od Stepjana Šejiče, Hellblazer: Vzlety a pády od dvojice Tom Taylor, Darick Robertson nebo Batman: Bílý rytíř od Seana Murphyho.

Právě poslední jmenovaná kniha nabrala tak obrovskou popularitu, že dala vzniknout takzvanému „murphyversu“, které ukazuje gothamského temného rytíře ve zcela novém světle. Kniha Bílý rytíř nás totiž zavedla do situace, kdy se napravený princ zločinu Joker aka Jack Napier snaží přivést Gotham zpět na mapu světa. A to jako město, které je prosperující a vhodné pro život. A dle mínění Jokera je právě Batman tím hlavním viníkem, který stojí za úpadkem města.

Pro oblíbenost prvního dílu se pak Sean Murphy rozhodl, že nás opět zavede do své provokativní verze Batmana a jeho antagonistů. Kniha Batman: Prokletí bílého rytíře nabízí původních osm sešitů, plus i jeden bonusový, který nakreslil legendární výtvarník Klaus Janson. Speciální sešit se točí okolo padoucha Mr. Freeze. 

A o čem je vlastně hlavní pokračování? Příběh více méně pokračuje tam, kde skončila první kniha. Jenže se zde ještě více stírají rozdíly mezi padouchem a hrdinou. Navíc na scénu přichází i postava Azraela a odhalení krvavého tajemství rodiny Wayneů. Těšit se můžeme i na značně nejednoznačnou postavu Harley Quinn, která excelovala již v prvním díle. 

Sean Murphy ukazuje čtenářům, že zajeté koleje batmanovské mytologie mohou být podrobeny pořádným zemětřesením, vypráví tak příběh, který dokáže vyvolat emoce a šokovat. To je v superhrdinském žánru stále vzácnější jev, který právě láká autory v DC Black Labelu.