Legendární DC padouch Joker je tu už s námi pěkných pár let. Za svůj dlouhý osmdesátiletý cyklus vystřídal mnoho podob, objevil se v komiksech, filmech, seriálech a videohrách. I přes množství podob se však vždy jednalo o Batmanovu hlavní nemesis, která mu dokázala několikrát pořádně zatopit. Co by se ale stalo, kdyby Joker nebyl jen jeden, ale rovnou tři? Na tuto otázku odpovídá grafický román Batman: Tři Jokeři, který si budou moci konečně užít i čeští čtenáři v rodném jazyce

Přečtěte si také: Batman si musí poradiť hneď s troma Jokermi v novom komikse

Komiks Tři Jokeři si klade jednu hlavní otázku: Kdo jsou tři Jokeři? Batman aktuálně nechápe, jak je to možné a proč tomu tak je, ale rozhodně ví, že člověk, kterého celý život pronásleduje, je ve skutečnosti skupina tří osob. „Nyní, když zná tuto neuvěřitelnou pravdu, potřebuje Bruce nějaké skutečné odpovědi. Temný rytíř se tak s pomocí Barbary Gordonové a Jasona Todda – dvou dřívějších obětí Jokerovy brutality – konečně vydává na cestu k tomu, aby šílence s nepříčetným úsměvem porazil jednou provždy. Všechny do posledního.“

Tento zvláštní DC počin nepatří mezi hlavní dlouhodobou sérii Batman. Komiks Tři Jokeři vznikl v roce 2020 jako třídílná minisérie a duchovní nástupce skvělých grafických románů Batman: Kameňák a další příběhy a Batman: A Death in the Family. Scénář napsal známý americký scénárista Geoff Johns, jenž se v minulosti podílel například na sériích Superman, Justice League a Green Lantern. Správně temnou atmosféru komiksu dodává nádherná kresba od Jasona Faboka (The Man of Steel).

České vydání s překladem od Ľudovíta Platy má na starosti nakladatelství CREW. Jelikož se opět jedná o významnější DC komiks, svazek vyjde v pevných deskách s přebalem. Bonusem k již zmiňovanému přebalu bude navíc plakát, který se nachází na vnitřní straně.

Svazek minisérie Batman: Tři Jokeři se na pultech českých knihkupců objeví již 6. července/júla 2021. Komiks si v současné chvíli můžete předobjednat na eshopu nakladatelství s menší slevou za necelých 460 korun.