Bruce Timm jeden z tvůrců Batman: The Animated Series a jeden z dlouhodobých producentů mnoha animovaných DC filmů oznámil svůj další filmový projekt.

Podle magazínu The Hollywood Reporter je Timm výkonným producentem nového batmanovského animovaného filmu. Ten bude sledovat originální příběh, který není založen na žádné specifické komiksové linii. Podíváme se v něm do 70. let.

Sam Liu (Superman Red Son (5/10), The Death and Return of Superman) bude film režírovat, a to na motivy scénáře Jeremyho Adamse (Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge (7/10)).

Ve filmu Batman: Soul of the Dragon, se Bruce Wayne znovu spojí se svými bývalými spolužáky. Richard Dragon, Ben Turner alias Bronze Tiger a smrtonosná Lady Shiva spojí své síly s Batmanem, aby mu pomohli čelit „smrtící hrozbě z jeho minulosti".

David Giuntoli známý ze seriálu Grimm ztvární hlavní roli Bruce Waynea/Batmana. Další známější osobou je Michael Jai White, který si zahraje Bena Turnera/Bronze Tigera, tedy stejnou postavu, se kterou měl tu čest už v seriálu Arrow.

Dále se objeví Kelly Hu jako Lady Shiva, Mark Dacascos jako Richard Dragon, James Hong jako O-Sensei a Josh Keaton jako Jeffrey Burr. Ve světě DC vyučoval O-Sensei Richarda Dragona a Bena Turnera. Pravděpodobně byl učitel i Batmana a Lady Shivy. Z obsazení ale nevyčteme, kdo je antagonistou celého příběhu. To si asi tvůrci šetří na nějaké další oznámení.

Ústřední čtveřici hrdinů můžete vidět na zatím jediném obrázku, který nám tvůrci ukázali. Kromě něho nemáme, co se vizuální stránky týče, žádné další materiály. Už z něj ale můžeme vidět jasnou stylizaci do sedmdesátých let, třeba na kostýmu Richarda Dragona, jenž připomíná Brucea Leeho, nebo na dizajnu Brozne Tigera.

Filmu bychom jsme se měli dočkat v roce 2021 pro Blu-ray a digitální distribuci. Do kin, jak už je to u podobných projektů zvykem, film nemíří.