Komiksová minisérie Batman/Fortnite u nás zaznamenala fenomenální prodejní úspěch. Poptávka byla tak vysoká, že první dva sešity z této šestidílné série zmizely z pultů trafik takovou rychlostí, že si nakladatelství Crew muselo zařídit dotisk obou čísel, aby vůbec bylo schopno uspokojit hromadu fanoušků čekajících na svůj komiks. Jestli tyto mega prodeje zapříčinil Batman nebo hra Fortnite, která kromě příběhu ze svého světa nabízela v každém čísle i speciální kódy na kosmetické předměty ve hře, je asi zcela jasné.

Je fér však podotknout, že titul rezonoval nejenom u herních fanoušků. I ti více komiksově pozitivní byli zvědaví na to, jak si Batman poradí v battle royale světě, kde se temný rytíř ocitl, když prošel záhadnou trhlinou rozprostírající se po Gotham City. Já sám jsem toho zářným příkladem. Fortnite mi zase tolik neříká, ale dobrodružství Batmana v herním světě, to je něco, co mě rozhodně zaujalo na první dobrou. Obzvláště, když se rozhodně nejedná o nějaké doplňkové čtení pro nejmenší, ale Batman/Fortnite je plnohodnotný příběh nabízející nejeden zvrat.

Nicméně minisérie byla ukončena šestým sešitem, a tak nějak se čekalo, co bude dál a DC Comics si pro nás připravili opravdovou bombu. Původní tým stojící za scénářem a ilustrací byl kvalitní a talentovaný. Nicméně v připravovaném pokračování má prsty scenárista par excellence. Nebude jím nikdo jiný než Scott Snyder.

Díla Scotta Snydera jsou oblíbená i v našem skromném rybníčku. Poprvé zde zabodoval sérií Americký upír, které byla bohužel posléze zrušena a už u nás nevychází, byť momentálně v Americe se daří i upírskému pokračování. Ten opravdový zářez si pak připsal díky Batmanovi a Sovímu Tribunálu, který představil úplně nové záporáky, kteří se v momentálním vesmíru těší značné popularitě.

Ještě dál zašel v eventu Temné Noci: Metal, kde představil širokou škálu zkažených Batmanů, kteří se propojili s jinými hrdiny a stali se tak ohromně mocnými bytostmi v DC vesmíru. Nejvíc však rezonuje mezi fanoušky jméno Batman, který se směje! Záporák, proti kterému vypadá původní Joker, jako zastaralý vtip. Snyder je taky podepsaný pod přibližně dvaceti knihami, které vyšly přeložené do českého jazyka. A to je solidní porce.

To, že scenárista velikosti Scotta Snydera naskočí do série Batman/Fortnite, je překvapení, ale i zrcadlo toho, jak na minisérii studiu záleží. Nebude se však jednat o další sešitové vyprávění, ale o celistvou knihu čítající takřka padesát plnohodnotných stran. A ještě jedna dobrá zpráva, tento speciál bude od prvního dne opět dostupný i v českém jazyce, a to díky nakladatelství Crew.

A co příběh samotný? Tentokrát se nevydáme do světa hry Fortnite, ale Fortnite dorazí do samotného prohnilého Gothamu. Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak si herní fragmenty povedou v již zajetém komiksovém světě. Kniha vyjde již letos v říjnu, a i zde bude pro herní fanoušky opět dostupný speciální kód, který vám poskytne další kosmetický předmět ze světa DC Comics využitelný ve hře Fortnite. Tato série prostě mezi fanoušky jede v maximálních otáčkách a nás dost baví.