Animační studio společnosti Warner Bros. bude mít zřejmě docela napilno. Nedávno jsme se dozvěděli, že Batman se podívá do 70. let ve filmu Batman: Soul of the Dragon. Teď byl představen další filmový projekt. Tenhle nově oznámený film je však trochu silnější káva. Jedná se o adaptaci komiksu Batman: The Long Halloween (Batman: Dlouhý Halloween). Ten vyšel v roce 1996 a v českém překladu v roce 2008.

Příběh komiksu pojednává o vrahovi, který používá svátek Všech svatých jako svoji značku. Šéf zločinecké organizace se snaží zachránit hroutící se impérium.

Město upadne do chaosu a aby toho nebylo málo, ulice zaplní monstra. Nebudou chybět ikoničtí záporáci jako Joker, Catwoman, Scarecrow, Calendar Man a Solomon Grundy.

O filmu víme zatím jen málo. Měl by být rozdělen na dvě části, což je dobrá věc. DC animáky vždy trpěly krátkou stopáží, která se často pohybuje kolem 80 minut. První část by měla být vydána v létě roku 2021.

Tím však DC nekončí. Oznámili ještě jeden snímek. Justice Society: World War II. Toho bychom se měli dočkat na jaře roku 2021. Pokud nevíte, kdo jsou Justice Society (JSA), jedná se o superhrdinský tým, který působil ještě dávno před založením Ligy spravedlnosti. Bude se tedy jednat o první film o JSA z dílny DC.

Já jsem s animovanými filmy ze světa DC téměř vždy spokojen, takže se na všechny jmenované věci těším.