Fanoušci DC nedávno zažili velký šok v podobě odhalení, že již natočený snímek o Batgirl s Leslie Grace v hlavní roli nakonec nebude vůbec premiérovat. Studio Warner Bros. Discovery se pro tento krok rozhodlo i navzdory tomu, že snímek s téměř stomilionovým rozpočtem má už dávno ukončenou produkci. Zrušen byl i animák Scoob: Holiday Haunt, který měl být přímým pokračováním filmu Scoob! z roku 2020. Od té doby jsme se také od studia dočkali oficiálního prohlášení, který zní následovně:

,,Rozhodnutí nevydat Batgirl je odrazem strategického posunu našeho vedení ve vztahu k univerzu DC a HBO Max. Leslie Grace je neuvěřitelně talentovaná herečka a toto rozhodnutí není odrazem jejího výkonu. Jsme neuvěřitelně vděční tvůrcům filmů Batgirl a Scoob! Holiday Haunt a všem členům obsazení, přičemž doufáme, že se všemi budeme v blízké budoucnosti znovu spolupracovat.“

Batgirl taktéž údajně prošla prvními testovacími projekcemi, které pro snímek skončily katastrofálně. Negativní reakce publika tak mohly hrát velkou roli v následném zrušení premiéry. Ale jak se zdá, Warner Bros. Discovery v tichosti zařízlo více filmů. 

Společnost totiž omezila svou nabídku na HBO Max, včetně také náhlého odstranění několika filmů ze streamovací platformy. Řeč je o snímcích jako Moonshot, romantická sci-fi komedie od Christophera Winterbauera, akční komedie Superintelligence s Melissou McCarthy v hlavní roli, Čarodějnice s Anne Hathaway, plus ještě tři další filmy. Z kalendáře premiér byl také odstraněn reboot komedie House Party.

Jasně, je samozřejmě pravda, že filmy a seriály neustále opouštějí streamovací platformy, ale předplatitelé obvykle dostanou určitou formu upozornění dříve, než k těmto odstraněním dojde. V minulosti HBO Max vydávalo měsíční aktualizace o tom, co přichází a opouští jejich službu, ale výše zmíněné filmy z platformy zmizely bez jakéhokoliv varování.

Warner Bros. Discovery se údajně chce hlavně zaměřit na tvorbu velkých filmů, které budou určeny především pro kina. Studio chce údajně taktéž i nadále udržovat spolupráci s režiséry zrušené Batgirl, tedy Adilem El Arbim a Bilallem Fallahem. Oba dva se už ke zrušení filmu vyjádřili také. A asi nebude příliš překvapivé, že je tato skutečnost nesmírně šokovala a rozesmutnila. Zároveň ale oba prohlásili, že pro ně i tak bylo ctí stát se součástí DCEU. Byť jen „na krátký okamžik.“