Podle SFT News si podniky ve městě Glasgow čím dál více stěžují na ztížení podmínek, které zapříčinilo natáčení filmu z DC univerza o superhrdince Batgirl. Kvůli produkci se rapidně zhoršila dopravní situace ve městě, které je shodou okolností tím nejlidnatějším ve Skotsku.

Majitel obchodu s oděvy a tiskárnami Robert Chambers situaci ve městě ohodnotil takto:

"V ulici se vůbec nic nehýbalo, provoz byl v troskách."

Zdá se, že produkce Batgirl také způsobila zpoždění dodávek pro podnikatelku Frederique Villain, která vlastní obchod s vintage oblečením. V důsledku toho utrpěl podnik nemalou finanční ztrátu. K již uvedeným podnikatelům se postupně přidávají další, kterým uzavírky silnic a další podobné překážky způsobují ztráty v jejich podnikání. Musíme dodat, že natáčení filmu znesnadňuje životní podmínky nejen podnikatelům, ale také ostatním obyvatelům Glasgow.

Zajímavé však je, že Batgirl není jediným viníkem momentální situace ve městě. Mnoho hollywoodských produkcí využívá město jako hlavní místo pro filmové natáčení. A přestože podnikatelům jejich umístění přináší také mnoho výhod, mají pocit, že jim filmová studia nenabízí náležitou náhradu za ztížení prodeje a fungování podniku. Doufejme jen, že se obě strany dokáží dohodnout na možném řešení, díky kterému budou nakonec všichni šťastní.

Přečtěte si také: You Can't Run Forever: Sériový vrah J.K. Simmons pronásleduje mladou dívku v lesích

Režiséry zmiňovaného filmu o netopýří superhrdince jsou Adil El Arbi a Bilall Fallah. Leslie Grace v hlavní roli ve filmu ztvární Barbaru Gordon, známější pod přezdívkou Batgirl. Herec J.K. Simmons si zopakuje svou roli komisaře Gordona, přičemž hlavní zápornou postavu ztvární herec Brendan Fraser coby superpadouch Firefly. Ve filmu se objeví také Michael Keaton, který si opět nasadí kostým Batmana.

Přesný datum premiéry filmu zatím není známý, vydání je však naplánováno již v tomto roce na platformu HBO Max.