Šestou fázi MCU příhodně zakončí šestý film o Avengers. Ten ponese název Secret Wars, přičemž pokud jste obeznámení s původní komiksovou předlohou, tak určitě víte, že nás čeká opravdu velkolepá podívaná. Už nějako dobu ale víme, že bratři Russoové, kteří jsou zodpovědní za Infinity War a Endgame, nadcházející Avengers filmy nenatočí. A to i přestože převést Secret Wars do filmového zpracování bylo jejich velkým přáním.

Podle nedávných zpráv ale vyšlo najevo, že šesté Avengers by nakonec mohl natočit Ryan Coogler, jenž je zodpovědný nejenom za první díl Black Panthera, ale i za pokračování jménem Wakanda Forever, které vstoupí do kin ještě letos. Marvel údajně jedná ještě s dalšími filmaři, ale Coogler se údajně zatím zdá být nejpravděpodobnějším kandidátem. 

Komiksová Marvel série Secret Wars, která vyšla v roce 1984, pojednávala o opravdu pořádném superhrdinském crossoveru. V ní mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů. V této komiksové sérii se také poprvé objeví symbiont, ze kterého se později v komiksu The Amazing Spider-Man vyklube Venom. Vzhledem k tomu, že příštím velkým MCU arci-padouchem se má patrně stát Kang Dobyvatel, tak by se ve filmovém zpracování měl objevit namísto Beyondera.

Ať už to bude jakkoliv, i bratři Russoové v minulosti prohlásili, že pokud by se Secret Wars převedly do filmové podoby, byla by to ohromující podívaná větších rozměrů než Infinity War a Endgame. Nyní je otázkou, zda by si s něčím takovým Coogler poradil… 

Jelikož se ale snímku dočkáme až na konci roku 2025, do té doby se toho může mnoho změnit. Nějakou dobu už také víme, kdo zrežíruje pátý Avengers snímek, který ponese název The Kang Dynasty. Bude to Destin Daniel Cretton, který minulý rok zrežíroval marvelovku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Ovšem jelikož by měly být oba nadcházející Avengers projekty opět zásadně propojeny, je otázkou, zda změna režiséra nebude spíše na škodu. Ale uvidíme.

Premiéra Avengers: The Kang Dynasty je stanovená na 1. 5. 2025, Secret Wars za na 6. 11. 2025.