Byla to opravdu jen otázka času. Top Gun: Maverick musel po dlouhých měsících své vlády předat korunu krále box officu pro minulý rok pokračování slavné sci-fi od Jamese Camerona, která i nadále drtí kina všude po světě. Avatar: The Way of Water má na svém kontě již přes přes 1,7 miliardy dolarů, čímž se stal komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2022, nicméně významné místo zaujal i v žebříčku nejvýdělečnějších snímků historie. S výše zmíněnými tržbami je tak Avatar 2 momentálně sedmý nejúspěšnější film všech dob.

Podařilo se mu tak překonat trháky jako Jurský svět, remake Lvího krále a první Avengers. Začíná tak pomalu dýchat na záda i třetímu MCU Spider-Manovi (Spider-Man: Bez domova), který má na kontě 1,9 miliardy. Pokud by ho Avatar překonal, což rozhodně není nemožné, stal by se tak nejúspěšnějším postcovidovým filmem.

V domácím prostředí Severní Ameriky byl největší zájem samozřejmě stále o Avatara, který po minulém víkendu vydělal dalších 45 milionů. Ovšem už mu pomalu začal šlapat na paty nový horůrek jménem M3GAN, který po svém zahajovacím víkendu vydělal v domácím box officu přes 30 milionů. Celosvětově má tak na kontě zatím 45 milionů, čímž hravě překonal svůj poměrně nízký rozpočet (12 milionů). Na třetím místě se zas umístil povedený animák Kocour v botách: Poslední přání, který zas má celkově na kontě už přes 197 milionů. 

A na co do kina tento týden? Můžete klidně zkusit výše zmíněný horor M3GAN! Ten u nás totiž bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 12. 1. 2023.

Snímek se tak zaměří na na robotickou panenku s vyspělou umělou inteligencí jménem Megan, které samozřejmě tak trochu přeskočí a stane se z ní poblázněný vraždící stroj. Na tvorbu filmu jako producent mimo jiné dohlížel i mistr horou James Wan. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.