Pokračování Avatara (2009), úspěšného sci-fi trháku Jamese Camerona, máme slíbené už dlouho, ale i tak si na premiéru budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat, a to do 16. prosince 2021. Proč to trvá tak dlouho?

Výjimečně za to nemůže jen koronavirus. James Cameron, známý svou dlouholetou zálibou v podmořském světě, chtěl, aby záběry natočené pod vodou vypadali co nejvěrněji, a tak strávil rok a půl hledáním způsobu, který by umožnil použít motion capture technologii i pod hladinou. Nakonec se zadařilo a podle Cameronových slov budou podvodní scény vypadat mnohem lépe, než v Aquamanovi (2018). Jak takové natáčení vypadá se můžete podívat na fotkách zveřejněných oficiálním Avatar Twitterem.

James Cameron na nich instruuje mladé herce, kteří museli podstoupit šestiměsíční freedivingový kurz a jsou tak schopni zadržet dech na 2 až 4 minuty, což je pro přirozené hraní pod vodou celkem užitečné. Na fotkách si můžete všimnout i bílých plastových míčků, které pokrývají skoro celou hladinu. Ty mají zabránit světlu narušovat natáčení pod vodou. Říkáte si, proč tam prostě nehodili plachtu? Jde o bezpečnost herců, kteří se skrz balónky mohou v případě potřeby kdykoliv vynořit. Každopádně jsme moc zvědaví, jak budou výsledné scény vypadat ve filmu.

Kromě podvodního natáčení jsme dostali i fotku Sigourney Weaver z filmového setu. Herečka si v prvním filmu zahrála exobioložku doktorku Grace Augustine, jelikož ale její postava v prvním filmu zemřela, bude hrát jinou roli. Na fotce je s ní la levé straně producent Jon Landau a na straně pravé Joel David Moore.