Po úspěchu zcela prvních MCU filmů jako Iron Man, Thor a Kapitán America bylo jasné, že Marvel bude chtít největší a nejslavnější hrdiny svého univerza vidět pohromadě v jednom velkolepém filmu. V roce 2012 jsme se tak dočkali zcela prvních Avengerů, kde se na place sešli hollywoodští velikáni jako Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Evans a Jeremy Renner. Společně tak tvořili bandu, která spolu dobře vycházela i v reálném životě. Ovšem představitel Thora, tedy Chris Hemsworth, ještě v té době nebyl příliš známý. Jeho kolegové jako Downey Jr. a Mark Ruffalo už za sebou měli celou řadu slavných a ikonických filmů, ale Hemsworth byl v hollywoodském světě ještě poměrným nováčkem. I přestože se na přelomu tisíciletí objevil v seriálech jako The Saddle Club a Marshall Law, v celovečerním filmu se poprvé objevil až v roce 2009. A to ve sci-fi snímku Star Trek od J. J. Abramse. Spousta jeho hereckých kolegů z Avengers proto herce neznala. A to i včetně Roberta Downeyho Jr., který hercovo vzezření vtipně okomentoval.

V rozhovoru po podcast Armchair Expert se objevil Jeremy Renner, který ztvárnil lučištníka Hawkeye. Herec se v něm rozpovídal o jejich setkání s Hemsworthem během prvního natáčecího dne Avengers. Renner tak sdělil následující:

,,Pokud jste někdy hráli nějaký sport, tak to bylo jako připojit se do zcela nového týmu. Znal jsem Roberta Downeyho Jr., znal jsem Scarlett Johansson, ale neznal jsem Chrise Hemswortha. Je úžasný, ale zkrátka jsme ho neznali. Během prvního dne jsme všichni čekali na natáčení v našich kostýmech. Jako kdyby byl Halloween. Těšili jsme se, ale zároveň jsme si připadali směšně. Přišlo mi, že už se všichni tak nějak navzájem známe, tedy až na toho Hemswortha, protože pocházel z Austrálie. A jelikož z nás byl nejvyšší a nejpohlednější, Downey na jeho účet řekl: ´Musíme mu zlámat kolena. Musíme ho zlikvidovat. Tenhle týpek je až příliš pohledný. Je příliš vysoký, příliš okouzlující. Ať jde do pr**le.´“

Očividně Downey Jr. svůj komentář myslel jen z legrace, protože následně s Hemsworthem navázal velice dobrý přátelský vztah. Zajímavé ale je, že to tehdy nebylo poprvé, co se všichni představitelé Avengerů setkali na jednom místě. Ještě se všichni pospolu objevili na Comic-Conu v San Diegu v roce 2010, kde byl film o Avengerech ohlášen, ovšem tam nebylo moc času na to, aby mezi sebou mohli mít pořádné interakce. Je ale zjevné, že Downeyho žertování dokazovalo, nakolik příjemně se na place cítil. Se všemi svými hereckými kolegy tak i nadále udržuje blízký vztah.