Asterix a Obelix je asi nejvíce ikonické komiksové duo, které baví masy lidí po celém světě již od roku 1959. Za jejich zrod můžeme poděkovat již zesnulým francouzským autorům, Renému Goscinnymu a Albertu Uderzemu. Zatímco Goscinny zemřel v roce 1977 ve věku 51 let, Uderzo nás opustil teprve nedávno, přesněji řečeno 24. března/marca tohoto roku ve věku krásných 91 let. Pokud vás zajímá historie celé série, podívejte se na naše shrnující video, které vzniklo právě na počest úmrtí druhého zmiňovaného autora.

Přečtěte si také: Asterix a Obelix: Cesta ke slávě

Teď se však přesuňme k současné komiksové tvorbě. Od roku 2011 na komiksové sérii pracuje nová dvojice umělců, scénárista Jean-Yves Ferri a kreslíř Didier Conrad. Za dobu jejich působení vznikly celkem čtyři nové svazky s českými názvy Asterix u Piktů, Caesarův papyrus, Asterix v Itálii a Vercingetorixova dcera.

Zatímco první tři zmiňované svazky byly českými čtenáři přijaty velmi kladně, úspěch toho čtvrtého se teprve ukáže během několika následujících dní, protože Asterix 38: Vercingetorixova dcera vyšel u nás díky nakladatelství Egmont (ČR) teprve před pár dny, přesněji řečeno ve čtvrtek 8. října/októbra 2020.

Na závěr se s vámi rozloučíme oficiální anotací, abyste věděli, co od nového Asterixe můžete očekávat: „Asterix a jeho přítel Obelix tentokrát dostanou nelehký úkol: chránit vzdorovitou dceru Adrenalínu galského náčelníka Vercingetorixe před Římany, kteří ji pronásledují. Úkol je o to těžší, že Adrenalína nesnáší autority a neustále utíká! A tak musejí naši dva hrdinové vynaložit všechen svůj důvtip a najít Adrenalínu dříve, než ji dostihnou Římané. I tentokrát přitom dojde na spoustu gagů a chaotických bojových scén, které pobaví staré i nové fanoušky těchto ikonických komiksových postav.“